Közélet

A 43-as főút van a legrosszabb állapotban a megyében

A 43-as főút van a legrosszabb állapotban a megyében

2013. április 16., kedd
A 43-as főút van a legrosszabb állapotban a megyében
katyu01_gs

Jóval több a kátyú az idei hosszú és csapadékos téli időjárás miatt, mint tavaly, a megyében a 43-as főút van a legkritikusabb állapotban Makó és az országhatár között.

Ötszázmillió forintba került a tél a Magyar Közút Zrt.-nek Csongrád megyében, ez jóval meghaladja az előző évek költségeit. Az elhúzódó, csapadékos tél jóval több útburkolati hibát okozott, ráadásul a társaság legalább három héttel később tudta csak elkezdeni a tartós kátyúzást - közölte a

VTV Szeged.

Szegeden az Izabella híd burkolatán végeztek marás-aszfaltozást, valamint a Mars téri buszmegálló burkolatát is kijavították. Csongrád megyében jelenleg a 43-as főút van a legkritikusabb állapotban Makó és az országhatár között. "Ennek az útnak indokolt a felújítása, melyet az idei évi projektjeink között szerepeltettünk" - mondta el a Szegedi Híreknek a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója,

Székely Tamás

. Az igazgató szerint a balesetmentes közlekedés biztosításáért még idén el kell kezdeni a munkálatokat, a forrásokról azonban még nem döntött az illetékes minisztérium.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.