Közélet

A baksiak vállalják a polgári védelmi szolgálatot

A baksiak vállalják a polgári védelmi szolgálatot

2013. március 18., hétfő
A baksiak vállalják a polgári védelmi szolgálatot

Bakson, a közösségi házban tartott tájékoztatót az árvízi felkészülésről Balázs Gábor tűzoltó alezredes, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Ménesi Zoltán tűzoltó százados, a kirendeltség polgári védelmi felügyelője. A tájékoztatón megjelentek – többségében a roma kisebbséghez tartozók - szinte kivétel nélkül jelentkeztek az önkéntes polgári védelmi szolgálatra.

A kisebbségért végzett tevékenysége kapcsán Raoul Wallenberg-díjban részesült település katasztrófavédelmi veszélyeztetettség szempontjából a kettes kategóriába tartozik árvízi veszélyeztetettsége miatt. A település egyrészt a Tisza partjához is közel fekszik, azonban Baks közvetlen határában folyik a Dong-ér, amely a Tisza magas vízállása esetén visszaduzzasztva szintén a községet fenyegeti. A 2006-os árvíz során a településen élők nagy számban vettek részt a védekezésben, amely nemcsak saját községük, hanem Ópusztaszer és Dóc szempontjából is lényeges eleme volt a térség védelmének. Bakson ötven fő kötelezett a polgári védelmi tevékenységben való részvételre, ám a tájékoztató előadáson nyilvánvaló volt, hogy az önkéntesek közül is többen vállalják a védekezésben való részvételt: a megjelentek szinte kivétel nélkül kitöltötték a jelentkezési lapot. A jelentkezés azonban nem zárult le, a szolgálatról tájékoztatást az érdeklődők a település közbiztonsági referensétől, a Kisteleki Katasztrófavédelmi Őrsparancsnoktól és a helyi önkormányzat munkatársaitól továbbra is kaphatnak, akik segítenek a regisztrációs lapok kitöltésében is. A jelentkezettek felkészítésen vesznek részt, amelyet követően, március végén polgári védelmi gyakorlat keretében teszik majd próbára tudásukat - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.