Közélet

Feloldották a korlátozást minden határátkelőn

Feloldották a korlátozást minden határátkelőn

2013. február 12., kedd
Feloldották a korlátozást minden határátkelőn

Már semmilyen korlátozás nincs érvényben Magyarország határszakaszain, de az átkelőkhöz vezető utakon torlódásokra lehet számítani - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedd délután.

Hajdu Márton

tájékoztatása szerint a szlovén hatóságok feloldották a teherforgalomra vonatkozó, a havazás miatt korábban elrendelt korlátozásokat a szlovén-magyar határszakaszokon, ezt követően a magyar hatóságok is feloldották a további torlódások elkerülése érdekében bevezetett korlátozásokat az osztrák, a szlovák, az ukrán és a román határszakaszokon. A várakozó kamionosok rendőri irányítás mellett folyamatosan indulnak útnak a Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron megye területén kijelölt pihenőhelyekről, de a pihenőhelyek kiürítése és a forgalom normalizálódása akár több órát is igénybe vehet - tette hozzá. A Csongrád Megyei Védelmi Bizottság is arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy helyreállt a forgalom a nagylaki határátkelőn. A kedd reggel 9 órától elrendelt forgalomkorlátozást, amely a Szlovéniába és Olaszországba tartó, 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek Magyarország területére történő belépését tiltotta meg, délután 15 órakor már fel is oldotta a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke,

B. Nagy László

. Napközben Szlovénia a határzárat feloldotta, az odatartó gépjárművek további feltartóztatása tehát már nem volt indokolt, ezért a forgalomkorlátozó intézkedést a kormánybiztos visszavonta. A katasztrófavédelem arra hívta fel a figyelmet, hogy a feltorlódott teherforgalom és a havas, nedves útszakaszok miatt lassabb közlekedésre és hosszabb menetidőkre lehet számítani az érintett megyékben, ezért a járművezetők fokozott figyelemmel induljanak útnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.