Közélet

Keresztúri: mesterséges hisztériakeltés folyik

Keresztúri: mesterséges hisztériakeltés folyik

2012. november 30., péntek
Keresztúri: mesterséges hisztériakeltés folyik

A Jobbik szegedi képviselője, Keresztúri Farkas Csaba beszélt portálunknak arról, hogy a bankoknál és a multiknál maximálná az építményadót, a szabadtéri ügyében pedig fedezetlen jegyekről, hisztériakeltésről is szól.

A helyi adórendeletek felülvizsgálata néven került be egy napirendi pont a polgármesteri hivatal részéről, itt az építményadó felülvizsgálatára adott be indítványt a hivatal. Ezt az adónemet év egyszer kell a vállalkozásoknak megfizetniük az általa működtetett vállalkozást szolgáló ingatlan után. A törvényi maximum 1722 forint négyzetméterenkénti plafont szab meg. A város egységesítené 1250 forintban minden vállalkozás számára.

Keresztúri Farkas Csaba

portálunknak úgy nyilatkozott, hogy ő olyan módosító indítványt nyújtott be, amely a pénzintézetekre és a 2000 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi jellegű ingatlanokra a maximum mértéket szabná ki, a szociális intézmények számára, például idősek otthonát, bölcsődét, családi napközit működtető céget nem terhelne fizetési kötelezettség. „Az Szegedi Ősz Idősotthon keresett meg a problémával miután a szocialisták nem fogadták őket, elmondták, hogy a lakóikra tudnák csak terhelni ezt a járulékot, mert a gazdálkodásba nem fér bele. Ezért döntöttem úgy, hogy egy módosító indítvánnyal élek ez ügyben. A bankok, a pénzintézetek, multinacionális cégeket lehet nagyobb közteherviselésre ösztönözni. A befolyt plusz forrásból pedig lehetne költeni például a belváros hosszú távú stratégiáját kidolgozó tervre” – vázolta a terveit a képviselő, akit megkérdeztünk, milyen várakozással tekint a közgyűlés elé.

Keresztúri szerint csak Bátyai érdeke a 20 százalékos akció

A szombati közgyűlésen várható hangulatról a jobbikos képviselő elmondta, hogy szerinte minden össze lesz mosva mindennel, mesterségesen túldramatizált több ügy is a polgármester és párta képviselőinek az oldaláról. „Mivel nincs meg

Botka Lászlónak

a többsége, egyfajta hisztériakeltéssel próbálja az álláspontját keresztülvinni. Azt roppant érdekesnek tartom és fel is fogom tenni kérdésként, hogyan lehet jegyeket árusítani a szegedi szabadtérire úgy, hogy nincs is leszerződve a produkcióra a város. A média arról cikkezett, hogy

rekordszámú jegyet adtak el

az első jegyértékesítési napon, én azonban nemcsak aggályosnak, hanem jogilag is megkérdőjelezhetőnek tartom, hogy az István, a király produkciónak még nincs szerződése a várossal. A jegy az egy szerződés, amely egy kötelezettségvállalást jelent a jegyet vásárlóval. Ez most úgy történt meg, hogy a jegy mögött nem volt fedezet, nincs a produkciónak szerződése a várossal. Ezt a jogban úgy ismerik, hogy fedezetlen kötelezettségvállalás. Ezt a szerződést a jegyértékesítés előtt meg kellett volna kötni egy előző közgyűlésen. Ezért is gondolom, hogy a szabadtéri ügyében is folyik a hisztériakeltés, mert egy vezetőváltás után bizony felmerül ez a probléma. És zárójelben jegyezném meg azt is, hogy miért érdeke Bátyai Edina által vezetett városi cégnek, hogy arra az időpontra, amikor a leváltása miatt tartanak szimpatizánsai csendes demonstrációt, 20 százalékkal olcsóbban adja a jegyeket az István a király közönségtalálkozóján, melyeket az előzetes hírek szerint viszik, mint a cukrot. Ez az ügyvezető érdeke, hogy maga mellé állítson tömegeket, de nem a városi cégnek De ebbe a körbe tartozik az én ügyem, a kocsmai szintű verekedésem, amit kiszínezve lovagolnak majd meg a képviselők. Már hallottunk nácizást Botka Lászlótól, de lehet még ’színesebb’ sárdobálás is, én nem hiszem, hogy egy közgyűlésnek erről kellene szólnia, sokkal fontosabb a 2013-as év koncepciójának a komoly megvitatása, mint egy hisztérikus színház” – érvelt Keresztúri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.