Közélet

A tévés és internetes gyermekvédő zárakat népszerűsíti az NMHH

A tévés és internetes gyermekvédő zárakat népszerűsíti az NMHH

2012. november 9., péntek
A tévés és internetes gyermekvédő zárakat népszerűsíti az NMHH

Kevesen használják a tévék és az internet szűrésére alkalmazható ingyenes gyermekzárakat, amelyek megakadályozhatnák, hogy a gyermekek hozzáférjenek a nem nekik szánt tartalomhoz, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatót tett közzé honlapján a technikai megoldások használatáról és előnyeiről.

Az Amit a gyermekvédő zárról tudni érdemes című összefoglaló bemutatja az érdeklődőknek, milyen ingyenes szűrők vagy fizetős megoldások állnak rendelkezésre a kiskorúakra káros tévéműsorok és honlapok ellen - közölte pénteken az MTI-vel az NMHH. Az összefoglalóban az érdeklődők leírást kapnak például arról, hogyan kapcsolhatók be a számítógépeken a biztonsági beállítások, hogyan telepíthetők ingyenes szűrőprogramok az okostelefonokra vagy arról, hogyan aktiválható a televíziók beépített védelme. A hatóság szorosan együttműködik a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületével és más szakmai szervezetekkel, hogy a gyermekvédő zárak ismertsége és elfogadottsága tovább növekedjen - olvasható a hatóság közleményében, hozzátéve: mindkét szervezet külön oldalt szentel honlapján a téma ismertetésének. Az NMHH kiemelt céljának tekinti a gyermekek védelmét, és segíti a médiatudatosság növelését a felnőttek és a kiskorúak körében egyaránt. A gyermekvédő zárak használatával egyszerűen megakadályozható, hogy a gyermekek hozzáférjenek a nem nekik szánt tévéműsorokhoz, internetes oldalakhoz. Az összefoglaló a lehetséges műszaki megoldásokat ismerteti - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.