Közélet

Gál Béla: Sok a kérdőjel az iskolakezdéssel kapcsolatban + VIDEÓ

Gál Béla: Sok a kérdőjel az iskolakezdéssel kapcsolatban + VIDEÓ

2012. szeptember 3., hétfő
Gál Béla: Sok a kérdőjel az iskolakezdéssel kapcsolatban + VIDEÓ

Több mint nyolcszáz iskolás kezdi meg a 2012/2013-as tanévet szeptembertől a szegedi Radnóti-gimnáziumban. Számos változás érinti az intézményt a szeptember elsejétől életbe lépő új köznevelési törvény hatására, melyről Gál Béla igazgató beszélt a Telin TV-nek.

Izgalommal, várakozással tekint az új tanév elé a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium is. Az új köznevelési törvény életbe lépésével számos változás éri majd a középiskolát. "A nyári szünetet is úgy kezdtük meg, hogy nem tudtuk, mit hoz majd a következő év. Egyelőre úgy néz ki, hogy oktató-nevelő szempontból nem fog különösebb újdonságokat hozni a szeptemberi tanévben sem, a szokott körülmények között dolgozhatunk. A legnagyobb változást azt jelenti majd, hogy január elsejével a törvény alapján az állam, pontosabban a Klebelsberg Kuno Intézményfenntartó Központ égisze alá fogunk tartozni" - nyilatkozta a Telin TV-nek adott interjúban

Gál Béla

, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium igazgatója. Pontos részleteket azonban még az igazgató sem tud a törvény miatt bekövetkező változásokról, nagyon sok rendelet hiányzik még ahhoz, hogy a pontos működés, valamint a kerettanterv is kikristályosodjon. "Amit veszélyesnek érzek ebben a helyzetben, az nem is ez a sok-sok papírmunka, hiszen egy egész évünk lesz rá elvileg. Azonban bízom benne, hogy az oktatásirányítók sem felejtik el azt, hogy a középiskolákat kötelezik arra, hogy október 15-ig megjelentessék a következő tanév beiskolázási programját. Ezt csak úgy tudjuk megtervezni, ha láthatjuk, milyen törvényi keretek között működhetünk" - emelte ki Gál Béla. A tanévkezdéstől számítva tehát másfél hónapja lesz az iskolának olyan döntések meghozására, melyek 10-15 évig meghatározzák majd az intézmény működési kereteit. Az iskola idén is tartja a létszámot, 820 tanuló foglal helyet a padok között szeptembertől.

Tekintse meg a Telin TV Gál Béla igazgatóval készített interjúját!

http://www.youtube.com/watch?v=glUDGBjS20I

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.