Közélet

Csalók garázdálkodnak Szegeden - nyílászárókért előleg

Csalók garázdálkodnak Szegeden - nyílászárókért előleg

2012. augusztus 31., péntek
Csalók garázdálkodnak Szegeden - nyílászárókért előleg

Minden valószínűség szerint csalók járják Szeged utcáit, akik nyílászárók cseréje okán szerződést akarnak aláíratni és több ezer forint előleget beszedni a gyanútlan lakás- illetve háztulajdonosoktól. Információink szerint a csoport tagjai hol egy cégre, hol az IKV-ra hivatkozva akarnak pénzhez jutni. Megkeresésünk nyomán a rendőrség már elkezdte vizsgálni az ügyet.

Több forrásból is értesültünk a következő, nem mindennapi csalásgyanús esetről: 2 férfi járja a várost (a Zsitva sor környékén éppúgy felbukkannak, mint a József Attila sugárút környékén,) egy pécsi székhelyű cég, vagy az IKV képviselőinek adják ki magukat, és nyílászárók cseréje okán a gyanútlan tulajdonosokkal pár perces beszélgetés után mindenáron szerződést akarnak aláíratni. Legfőképpen előleg címén több tízezer forintot szeretnének kicsalni – természetesen nyugta nélkül – úgy, hogy még a szerződés úgymond eredeti példányát is magukkal viszik, mert „kell a főnöküknek”. Gyakorlatilag az a céljuk, hogy azonnal pénzhez jussanak. Még arra is vállalkoznak, hogy elkísérik a háztulajdonost az automatához, ha már otthon nincs annyi, amennyire szükségük lenne. A módszer mindig ugyanaz: jóval olcsóbb felújítást vállalnak, mint amennyibe egyébként kerülne. Kicsit módosítanak olykor a beetetés szövegén, hol a cég éppen aktuális kedvezményének mondják ezt az akciót, máskor arra hivatkoznak, műemlékvédelem alá helyezett (erről sincs papírjuk) társasház lakóinak kínálnak fel ilyen pompás lehetőséget – a normál ár töredékéért. Ha szorgalmasan és kitartóan járják a várost, biztos bejön a számításuk, hiszen mindig vannak, akiket behúznak a csőbe, mert ki ne szeretne olcsón kiváló szolgáltatáshoz jutni! Azt számolgattuk, ha kb. 15 percet szánnak egy „ügyfélre”, egész szépen megtollasodnak már egy röpke délelőtt alatt! Márpedig „forrásaink” egymástól függetlenül mondták el ugyanazt – csak az egyik kb. 3 hete, a másik meg ma.

Az IKV tájékoztat, a rendőrség már vizsgálódik

"A kollégáim épp most készítik az összefoglaló anyagot az ügyben, hiszen eddig több társasházból, a város különböző pontjairól érkezett hozzánk bejelentés, hogy hol ránk, hol egy cégre hivatkozva nyílászáró cserék miatt előleget kívánnak beszedni. Az IKV eddig az összes társasházába küldött ki tájékoztatót: sem most, sem pedig a jövőben ilyen formában nem végez nyílászáró cserét, amihez egyébként a társasházaknak közgyűlési döntés szükséges" - mondta el portálunknak

Nagy Ferenc

, az IKV vezérigazgatója. Megkeresésünkre a rendőrségen elmondták, eddig még senki sem tett bejelentést a házaló „vállalkozókkal” kapcsolatban, csupán egy hölgy tett panaszt, hogy kontár munkát végeztek nála a mesterek, akik a nyílászárókat cserélték ki. A rendőrség kivizsgálja a házaló ügynökök esetét, s megállapítja, történt-e bűncselekmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.