Közélet

Hatásosan riasztottak a rádiók és televíziók

Hatásosan riasztottak a rádiók és televíziók

2012. július 22., vasárnap
Hatásosan riasztottak a rádiók és televíziók

Eleget tettek a rádiók és televíziók a médiatörvényben foglalt kötelezettségüknek csütörtökön, amikor haladéktalanul közzétették az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közérdekű közleményét a várható viharról - állapították meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) munkatársai.

Az OKF és az NMHH pénteki közleménye szerint a tizenhárom érintett médium - a késői időpont ellenére - tíz percen belül jelenítette meg az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) piros riasztásról szóló közleményét, míg a riasztás visszaminősítéséről szóló jelzést 3-5 percen belül közölték. Az OMSZ riasztása a fővárosra, valamint hét megyére terjedt ki: Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Békés megye térségére volt érvényes. A harmadik fokozatú, piros riasztás indokolttá tette az azonnali közlést, a lakosság védelme érdekében - tartalmazza az NMHH és az OKF közleménye. A riasztást azoknak az adóknak kellett közzétenniük, amelyeket erre a médiatörvény kötelez, valamint azoknak, amelyek ezt külön megállapodásban vállalták. Ezek az m1, az m2, a Duna Tv, az RTL Klub, a TV2, az Echo Tv, az ATV, a Kossuth Rádió, a Petőfi Rádió, a Class Fm, a Neo Fm, az InfoRádió és a Lánchíd Rádió.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.