Közélet

Augusztus végére befejeződik a vásárhelyi Bessenyei központ újjáépítése

Augusztus végére befejeződik a vásárhelyi Bessenyei központ újjáépítése

2012. július 19., csütörtök
Augusztus végére befejeződik a vásárhelyi Bessenyei központ újjáépítése

Bár még javában folyik a munka, augusztus végére befejeződik a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ újjáépítése, valamint a település központját érintő kulturális városrehabilitációs program.

A nyár végétől több egymáshoz kapcsolódó, uniós támogatással megvalósuló fejlesztés eredményeként egy alapjaitól újjáépített művelődési központ, a városközpontban futó új sétálóutca, valamint megújult, látogatóbarát kulturális és közművelődési intézmények várják a vendégeket Hódmezővásárhelyen - mondta el

Almási István

alpolgármester csütörtökön a beruházás sajtóbejárásán. Az összességében 2,7 milliárd forintos költségvetésű beruházás legjelentősebb eleme az 1950-es években

Janáky István

által tervezett művelődési központ rekonstrukciója és bővítése. Almási István - aki 1976-tól 1983-ig igazgatóként irányította az intézményt - hangsúlyozta, hogy a 21. század igényeinek megfelelő fejlesztés lehetővé teszi, hogy Hódmezővásárhelyre visszatérjen a várost néhány évtizede jellemző pezsgő zenei és színházi élet. Az átalakítással arra törekedtek, hogy az új intézmény minden kulturális és művészeti igényt ki tudjon szolgálni. A központ színháztermének befogadóképessége ugyan mintegy ötödével, háromszáznyolcvanra csökken, a korszerű hang- és fénytechnika, az eddig hiányzó zenekari árok és a korábbinál lényegesen nagyobb színpadnyílás lehetővé teszi minőségi produkciók befogadását - részletezte az alpolgármester. Az épület egy új, két és fél szintes szárnnyal is bővül, ahol többek között egy táncterem és egy számítógépes kabinet kap helyet - tette hozzá. A kulturális városrehabilitációs program részeként hamarosan befejeződik a Tornyai János Múzeum fejlesztése, bővítése, az Alföldi Galéria felújítása, a Dr. Rapcsák András út sétálóutcává alakítása, valamint az egyedülálló kulturális értéket képviselő szerb ortodox templom külső és belső felújítása is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.