Közélet

Négycsillagos szálloda Szeged belvárosában + FOTÓK

Négycsillagos szálloda Szeged belvárosában + FOTÓK

2012. június 5., kedd
Négycsillagos szálloda Szeged belvárosában + FOTÓK

Négycsillagos szálloda nyílt meg Szeged szívében: a Gutenberg utca patinás épülete egykor a Pick család tulajdonában állt, ezentúl Szent János Hotelként wellness-szolgáltatásokkal, kávézóval és indiai-magyar ételkülönlegességekkel várja a pihenni vágyókat.

Újult arculatot kapott a város egykor nagy hírű, Gutenberg utca 12. szám alatt lévő épülete. A Taj Mahal étterem fölött lévő ingatlan Szent János Hotel néven négycsillagos szállodává alakult. Uniós forrásokkal megsegítve közel félmilliárd forintból húsz szobával, luxuslakosztállyal, wellness-részleggel és kávézóval várja a kikapcsolódásra, felfrissülésre vágyó külföldi és hazai látogatókat. Az épületet kedd délután egy sajtótájékoztató keretében nyitották meg hivatalosan, ahol az épületet Kondé Lajos atya is felszentelte.

A Pick család házában

A zsinagóga szomszédságában, indiai étterem felett épült, keresztény szentről elnevezett hotel a kultúrák igazi keveredését adja, falai évszázados múltat idéznek. „Szállodánk épületében a XIX. században a Pick család élt és kezdte a világhírű szalámi gyártását. Pick Márk terménykereskedő 1885-ben vette meg a Gutenberg utca 12. szám alatt található sarokházat és egy évre rá a megkapott engedélyével már gyártotta is a hírös szalámit. A ház egészen 1945-ig maradt a család tulajdonában„ - mondta Bodó Katalin, aki a történelmi értékét tiszteletben tartva alakította át a szebb napokat is látott, akkor romos, lelakott ingatlant. Terveik szerint a Pick család egykor használt tárgyait is összegyűjtik, és a recepción kiállítják, ezzel hozzájárulva a hely szellemének, kulturális értékének megőrzéséhez. "Tudtam, hogy valami nagyba vágtam a fejszémet, de álmomba sem gondoltam volna hogy ilyen szép lesz végül" - árulta el portálunknak a hotel tulajdonosa. Weiser István, a hotel honlapjának és arculatának tervezője a szálloda építéséről beszélt. Mint mondta, az épületet (mely akkoriban még bérlakásokként funkcionált bérlőkkel együtt) Bodó Katalin még 2000-ben vásárolta meg, először teljes mértékben cél nélkül. Megfogta az épület történelme, elhelyezkedése, a hotel építésének ötlete azonban csak később körvonalazódott benne. Az épület külső része műemlékvédelem alatt állt - ez jelentősen megkötötte az építészek kezét, meg kellett találni a modern elvárásoknak megfelelő megoldások és a hagyománytisztelet közötti kényes egyensúlyt. 2008. december 10-én döntött a Kormány Szeged belső városmagjának megkezdett, és Európa Nostra díjjal elismert rehabilitációjának folytatásáról a Dél-alföldi Operatív Program keretében.

Wellness-központ és kávézó

A Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Program DAOP-2.1.2-09-2009-es pályázati konstrukció keretében közel 210 millió forintos támogatással összesen 524 millió forintból épült fel a 20 szobás, négycsillagos hotel, együttműködésben a meglévő alagsori Taj Mahal étteremmel, szemináriumteremmel, kávézóval, wellness részleggel, valamint egy 24 parkolóhelyes, belvárosban egyedülálló mélygarázzsal. Külföldi és belföldi vendégeket egyaránt vár a hotel. Húsz szoba lett kialakítva, amerikai konyhás apartmanoktól jakuzzis fürdőszobákon át egészen a luxuskategóriás szállásokig. Szobát 16 ezertől 42 ezer forintig bérelhetünk, ez utóbbi összegért már egy modern felszereltségű luxuslakosztályt kapunk. Bár a város is számos látnivalóval szolgálhat a turistáknak, a hotel wellness szolgáltatásával is ellazíthatják magukat: a részleg rendelkezik szoláriummal, hagyományos svéd szaunával, de áll itt egy masszázsfotel és jakuzzi is. A speciálisan kialakított sószoba gyógykezelést nyújt asztmásoknak, csendes és egészséges környezetben relaxálhatnak itt. Egy kávézó is üzemel az épületben, amely egyelőre csak a hotel vendégeit várja, de a tervek szerint később mindenki előtt megnyitja a kapuit. Egyenes átjárás vezet a hotelből az alatta lévő Taj Mahal étterembe, ahol az indiai különlegességek mellett tradicionális hazai ízeket is kóstolhatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.