Közélet

Ügyészségi feljelentést tett a DK (FRISSÍTVE)

Ügyészségi feljelentést tett a DK (FRISSÍTVE)

2012. május 9., szerda
Ügyészségi feljelentést tett a DK (FRISSÍTVE)

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Szegedi Nyomozó Ügyészségen Szabó Bálint, a Demokratikus Koalíció helyi csoportjának szóvivője. Egy ex-jobbikos szentendrei képviselő interneten található levele szerintük elég bizonyíték a tiltott pártfinanszírozásra. A Jobbik visszautasítja a DK vádaskodásait.

Egy, a Jobbikból kizárt szentendrei önkormányzati képviselő,

Filó András

azt állítja, hogy

Keresztúri Farkas Csaba

, a szegedi képviselő-testület jobbikos tagja és

Tóth Péter

, a párt Csongrád megyei elnöke arra kérték Filót, ne interpelláljon egy építőipari cég ellen, mert az támogatta a Jobbik kampányát. Mindezt levélben írta meg az ex-jobbikos képviselő, s egy szélsőjobboldali portálon a mai napig olvasható. A DK-s

Szabó Bálint

úgy látja, a neten megtalálható Filó-féle levél elegendő bizonyíték a tiltott pártfinanszírozásra. Nehezményezték azt is, hogy az érintettek nem reagáltak a Demokratikus Koalíció múlt héten e témában tartott sajtótájékoztatójára. Portálunk kérdésére Szabó Bálint közölte, nem keresték fel a szegedi jobbikosokat megvádló szentendrei önkormányzati képviselőt, és nem kértek semmiféle bizonyítékot az általa leírtakra. „Olyan súlyos ez az ügy, hogy a DK nem szeretne ebbe belekeveredni” – jegyezte meg. Hozzátette, nincs okuk arra, hogy megkérdőjelezzék Filó András kijelentéseit.

A Jobbik visszautasítja a vádakat

A Jobbik szegedi szervezete sajtóközleményben reagált a DK kijelentésére, a nyilatkozatot alább változtatás nélkül olvashatják.

"A Jobbik Szegedi Szervezete visszautasítja a szegedi DK alaptalan vádaskodásait. Gyurcsány Ferenc pártjának politikai bábszínházának tartjuk az ügyet, amit az is bizonyít, hogy ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Gyáva módon, elkerülve a hamis vád jogi lehetőségét, ezzel is igazolva a gyanúsításuk alaptalanságát. A kizárt szentendrei jobbikos képviselő vádjait a Jobbik országos etikai és fegyelmi bizottsága korábban kivizsgálta és az ügyet lezárta. A továbbiakban a 2004-es tagbeléptetési botrányba keveredett szegedi DK vezetők hazugságaira nem vagyunk kíváncsiak sem reggel, sem délben, sem este!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.