Közélet

Hatezer munkahelyet teremthet az erdőápolásra kiírt pályázat

Hatezer munkahelyet teremthet az erdőápolásra kiírt pályázat

2012. május 17., csütörtök
Hatezer munkahelyet teremthet az erdőápolásra kiírt pályázat

Akár hatezer munkahelyet is teremthet az a 4 milliárd forint, amelyet az önrésszel és a támogatással együtt a fiatal erdők ápolására fordíthatnak a magánerdők tulajdonosai a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) elnöke szerint - írta a Világgazdaság csütörtökön.

A lapnak

Luzsi József

elmondta, hogy a fiatal erdőkre 2 milliárd forintos keretösszeggel kiírt támogatási pályázatra olyan erdőgazdálkodók jelentkezhetnek, akik legalább 20 hektár magán- vagy önkormányzati tulajdonban lévő erdőterületen gazdálkodnak. Az erdőápolás az elnök szerint elsősorban a szakképzetlen munkaerő számára jelenthet jó lehetőséget, és mivel a munkaerőre fordított költséget számlákkal kell igazolni, a pályázat elősegíti a foglalkoztatás kifehérítését is. A napokban járt le a szintén magánerdészeteknek szóló Natura 2000 pályázat első határideje. A 10,5 milliárd forintos kerettel kiírt, a különleges fajok, élőhelyek védelmét, a fenntartható erdőgazdálkodás elősegítését célzó támogatás iránt a MEGOSZ elnöke szerint nagy az érdeklődés, de a jelentkezők száma még nem ismert - írta a Világgazdaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.