Közélet

Az újszülött életmentő alapítvány első gyermeknapja + FOTÓK

Az újszülött életmentő alapítvány első gyermeknapja + FOTÓK

2012. május 27., vasárnap
Az újszülött életmentő alapítvány első gyermeknapja + FOTÓK

Megtartotta első gyermeknapját a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat a Dóm téren, így köszönve meg a cégeknek, a lakosságnak, a gyerekeknek azokat az adományokat, az 1 százalékból származó felajánlásokat, amelyekkel segítették munkájukat, támogatták életmentő tevékenységüket.

A dél-alföldi régióban 1992 óta működik alapítványi formában az életveszélyben lévő újszülöttek, koraszülöttek mentése. A szolgálat 4 megyéből (Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megye déli része) menti az újszülötteket. Az élet első perceiben, óráiban történő mentés döntően meghatározza az újszülött, koraszülött életben maradását és a későbbi évek életminőségét. A szállítás során megkezdett életmentő beavatkozások jelentős mértékben javíthatják az újszülöttek, koraszülöttek életkilátásait. Évente átlagosan 1200 újszülöttet ment meg az alapítvány. A folyamatos, 24 órás elérhetőség nélkül ezeknek az újszülötteknek csökken az esélyük az életben maradáshoz és az egészséges élethez.

Balogh László

, a szolgálat alapítványának mentésvezetője elmondta, a 20 milliós hiányt az adományok és felajánlások által részbe sikerült pótolniuk, de az adománygyűjtés valójában még csak ebben a hónapban kezdődött. A gyereknapon rengeteg kézműves-foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat, többek között lesz gyöngyfűzés, célba dobás, könyvjelző-, képkeret-, képeslap-készítés. Amíg a gyerekek önfeledten játszanak, az alapítvány munkatársai és önkéntesei elbeszélgetnek a szülőkkel arról, mit is jelent az újszülött életmentés, és milyen segítségre van szüksége az alapítványnak. A szervezők a 9 órától délután 4-ig tartó rendezvényre 500 és 1000 közötti gyermeklétszámra számítanak. Ami ugyancsak említésre érdemes, az alapítvány első gyermeknapján a különböző programok megszervezésében mintegy 30 önkéntes munkatárs segédkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.