Közélet

A Kárpátok szépségei a Klauzál téren + FOTÓK

A Kárpátok szépségei a Klauzál téren + FOTÓK

2012. május 20., vasárnap
A Kárpátok szépségei a Klauzál téren + FOTÓK

Tizennégy gyönyörű lány küzdött meg szombat este a Miss Carpatica címért a Klauzál tér borforgatagában. A szépségversenyre nyolc országból érkeztek jelentkezők, a korona tulajdonosa pedig egy Smart személygépkocsival is gazdagodott.

A Miss Carpatia verseny a Kárpátok vonulata mentén elhelyezkedő országok (ahol sokak szerint a Földkerekség legszebb lányai és asszonyai élnek), vagyis Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria közös szépségversenye. A jelentkezők közül az elődöntők során válogatták ki a legszebb 14 leányzót, akik a versenyt megelőzően egy egyhetes felkészítőtáborban tanulták meg a koreográfiát, a helyes mozgást.

A Kárpátok szépségei, géniuszai

Több nívós személy is helyet foglalt a zsűri soraiban: többek között

Polgár Ildikó

, a 2008-as Miss Hungary győztese,

Kincses Szabolcs

lemezlovas,

Boldog Zoltán

üzletember,

Bihari Gábor

, a szegedmodels.hu tulajdonosa valamint Csányi György mesterfodrász bíráskodott a lányok felett. A zsűri elnöke

Vajda Attila

olimpiai bajnok kenus volt, az este a lányokat pedig a Való Világ egykori játékosa,

Simon Olivér

konferálta fel. "Nem egyszerű ezt a döntést meghoznunk, hisz ahányan vagyunk, annyiféle ízlést képviselünk. A lányok is nagyon szépek, sokszor már az első találkozáskor körvonalazódik, hogy ki lehet a befutó. Itt viszont nem lehetett jósolni, nagyon erős a mezőny" - árulta el portálunknak a zsűri sorai közül Bihari Gábor. A lányokat arcra, testre és kisugárzásra pontozták, e három jó érték megfelelő elegyéből állhatott össze a Kárpátok legszebb lánya. A szépségversenyektől megszokott módon három kollekcióban - utcai viseletben, fürdőruhában és estélyiben - vonultak fel a szépségek a színpadon. Elegáns ruháik a szegedi stílus- és divattervező,

Sándor Alexandra

munkáját dicsérték. A színpadon egy-egy kérdésre is felelniük kellett a lányoknak, hogy bizonyítsák, az eszük is a helyén van: a szegedi árvíz dátumát, a város jellegzetességeit kérdezték, de volt akinek egy hazai zeneszerzőt, vagy a Kárpátok legmagasabb csúcsát kellett megneveznie. A szépségek helyesen válaszoltak szinte minden kérdésre, láthatóan jól felkészültek a versenyre.

Hofi szelleme szerencsét hozott a tombolán

Míg a lányok öltözködtek, előadásokkal szórakoztatták a Klauzál tér bódéi közé szorult embereket. A Hypnology Dance Crew tánc csoport repertoárjában a robottánctól a hip-hop-ig elég színes performanszok szerepeltek. Nagy sikert aratott még a Pixel Team fejre állító, nyaktörő mutatványai is: a Csillag születik című tehetségkutató műsorban indult csapat a közönség pár tagját is sorba fektette a színpad előtt, hogy némi tétje is legyen az ugrándozásaiknak. A lányok fürdőruhás felvonulását követően

Forgács Gábor

is színpadra lépett, aki pár humoros anekdotával idézte fel a nagy nevettető,

Hofi Géza

szellemét, valamint néhány dalt is előadott füstifecske-stílusban.

Tombolát is sorsoltak, a csekély nevezőnek köszönhetően gyakorlatilag három-négy család vitte el az összes ajándékot. Egy idős úr igazán szerencsés csillagzat alatt született, ajándékcsomagot, szolárium-bérletet és egy prágai utazást is nyert alig öt perc leforgása alatt. Az est végén, bőven tíz óra után hirdették ki a verseny győzteseit. Különdíjat Török Eszter kapott, harmadik helyezettnek Urs Alexandrát választották meg: nyereménye egy ajándékcsomag, vásárlási utalvány, napszemüveg és egy erdélyi utazás volt. A képzeletbeli dobogó második fokára Vecsei Viktória léphetett fel, ő is ajándékokkal és vásárlási utalványnal gazdagodott, valamint Prágába utazhat el. A Miss Carpatia 2012 díjat idén az ötös sorszámmal indult Tatár Viktória (alsó képünkön) érdemelte ki. A húszéves lány Debrecenből érkezett a megmérettetésre, koronáját a tavalyi győztes, Polgár Ildikó, valamint a zsűri elnöke, Vajda Attila olimpiai bajnok nyújtotta át. Ajándékai mellett egy Smart személygépkocsi boldog tulajdonosa is lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.