Közélet

Túl a százon - Ernesztina nénit köszöntötték + FOTÓK

Túl a százon - Ernesztina nénit köszöntötték + FOTÓK

2012. április 20., péntek
Túl a százon - Ernesztina nénit köszöntötték + FOTÓK

Újszegedi lakásában fogadta a média munkatársait és a város képviselőit a tegnap századik születésnapját ünneplő Ernesztina néni. Az idős hölgy kiváló egészségnek örvend, ránézésre harminc évet is letagadhatnak.

Az 1912-ben, Vajdaságban született

Késmárky Ernesztina

tanulmányait iskolai tanítóként végezte, de a harmincas években kirobbant világgazdasági válság alatt nem talált pályáján munkát. Így a Postán helyezkedett el, ahol a legmegrázóbb emlékei közé sorolta azon eseteket, mikor 56' után telefonközpontosként Amerikát és Magyarországot kapcsolta össze, s a szétszakadt családok beszélgetéseit hallgatta, az akkor három percre engedélyezett beszédidő többnyire sírással telt el. Arra a kérdésünkre, ahogy miben rejlik a hosszú élet titka, röviden csak ennyit válaszolt: dolgozni kell. Az elmúlt száz év alatt orvos csak kétszer látta, háziorvosát is csak öt-hat évvel ezelőtt ismerte meg, mikor vérnyomáscsökkentő gyógyszert írtak fel neki. Az évszázadnyi megpróbáltatás mellett sok örömben, boldogságban volt része, az őt körülvevő embereket mindig felvillanyozta. öt-hat évvel ezelőttig, míg nem volt gerincproblémája, a ház körül serénykedett, gondozta a virágoskertet, a ház körül szedte a szemetet. Azóta a szomszéddal és a Toronyirány magazinon keresztül Istennel beszélget. A polgármesteri hivatal részéről

Novkov Veszelinka

,

Kerek Attila

, illetve

Solymos László

alpolgármester virágcsokrot és ajándékcsomagot nyújtott át a szépkorú asszonynak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.