Közélet

Magyar kitüntetést kapott az osztrák ügyvédi kamara leköszönő elnöke

Magyar kitüntetést kapott az osztrák ügyvédi kamara leköszönő elnöke

2012. március 21., szerda
Magyar kitüntetést kapott az osztrák ügyvédi kamara leköszönő elnöke

Magyar állami kitüntetést vett át az Osztrák Ügyvédi Kamara leköszönő elnöke szerdán este Bécsben - tájékoztatta az MTI-t a nagykövetség.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét

Rétvári Bence

, a minisztérium parlamenti államtitkára adta át

Gerhard Benn-Iblernek

a bécsi diplomáciai képviselet épületében. Az ünnepségen jelen volt Beatrix Karl osztrák igazságügyi miniszter is. Az Osztrák Ügyvédi Kamara volt elnöke a magyar és az osztrák ügyvédi kamara közötti együttműködés terén szerzett érdemeinek elismeréseként vehette át a magyar állami elismerést - olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményében. Gerhard Benn-Ibler az osztrák jogásztársadalom kiemelkedő alakja. Részben neki köszönhetően Ausztriának nagy szerepe volt abban, hogy az Európai Ügyvédi Kamarák Szövetségének első posztkommunista tagállamból származó elnökét Magyarország adhatta, Köves Péter személyében. Elnöksége alatt kiemelkedően jó viszony volt Magyarország és az osztrák kamara között, nemzetközi ügyvédszervezetekben szavazataikkal mindig a magyarországi kamarát támogatták, illetve a pártfogás kölcsönös volt - tájékoztatott a tárca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.