Közélet

Az ország alsóbbrendű útjai nehezen járhatók

Az ország alsóbbrendű útjai nehezen járhatók

2012. február 16., csütörtök
Az ország alsóbbrendű útjai nehezen járhatók

Az ország több megyéjében kialakult hófúvások miatt az alsóbbrendű utak nehezen járhatók, jelenleg mintegy 20 közút teljesen járhatatlan - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-vel csütörtök délben, fokozott figyelemre intve az autósokat.

Hajdú Márton

közlése szerint csütörtök reggel óta több mint száz esetben kellett a katasztrófavédelemnek árokba csúszott, hóban elakadt autóbuszokat, teherautókat, személygépkocsikat kimentenie, és több közúti baleset is történt. A főhadnagy kiemelte, hogy Tolna megyében Nagyszokoly és Iregszemcse között 30 jármű, köztük egy autóbusz, az M7-es autópályán pedig 19 gépkocsi akadt el a hóátfúvás miatt. A közútkezelők folyamatosan takarítják az ország közútjait, de negyedóránként újabb és újabb szakaszok válnak nehezen járhatóvá vagy járhatatlanná - mondta az OKF helyettes szóvivője, hozzáfűzve: csütörtök déli 12 óra előtt az országban 10-20 közút teljesen járhatatlan volt. A katasztrófavédelemnek szerdán összesen 236 műszaki mentéshez kellett kivonulnia, közúti balesetek miatt vagy elakadt járművek kiszabadítására. Az OKF azt kéri, hogy a járművezetők az időjárási körülményeknek megfelelően közlekedjenek, a lakosság pedig folyamatosan figyelje a hatóságok tájékoztatóit, és baj esetén azonnal hívják a 105-ös vagy a 112-es segélyhívó számot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.