Közélet

Szabó Bálint Magyar Annát bírálja

Szabó Bálint Magyar Annát bírálja

2011. december 6., kedd
Szabó Bálint Magyar Annát bírálja

A Demokratikus Koalíció szegedi csoportja nevében beszélt Szabó az Azori-szigeteki találkozóról. A megyei közgyűlés elnöke a szállás és a repülőút költségeit felajánlja a Hallássérült Gyermekekért Egyesületnek.

„Úgy gondoljuk,

Magyar Anna

átlépett egy határt, illetve jelképesen véve többet is” – jelentette ki a Demokratikus Koalíció szegedi csoportja nevében

Szabó Bálint

a megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatóján, utalva arra az országosan nagy port kavart hírre, miszerint az Európai Régiók Gyűlésére az Azori-szigetekre utaztak a közelmúltban megyei közgyűlési elnökök, hogy a Páneurópai Roma Stratégiáról tanácskozzanak. Hétfőn egyébként

Gelencsér Attila

, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta: kinti tartózkodásuk költségeit az Európai Régiók Gyűlése állta, a repülőjegyeket a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége. Szabó Bálint kedden arról beszélt, hogy miközben a megyét járva azt hallják a megyei intézmények dolgozóitól, az ellátottaktól, hogy nem tudják, mi lesz velük január elsejétől, addig a megyei közgyűlési elnökök a megyei közgyűlések közpénzéből az Azori-szigetekre utaznak. Utalt rá: ellentmondásos információk láttak napvilágot arra vonatkozóan is, hogy kik vettek részt a találkozón, ezért arra kérték az elnök asszonyt, hogy halaszthatatlan közfeladatainak ellátása mellett álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el, hogy hol járt. Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett az Európai Régiók Gyűlésének évzáró közgyűlésén, az Azori-szigeteken – tudatta portálunkkal a Csongrád Megyei Közgyűlés sajtószolgálata. Hozzátették: Magyar Anna napidíjat nem vett fel, a szállás és a repülőút költségét a Hallássérült Gyermekekért Egyesület javára ajánlja fel. A sajtótájékoztatót tartó Szabó Bálint egyébként arra a kérdésünkre, hogy milyen formában képviseli a Demokratikus Koalíciót, úgy felelt: a múlt héten megalakult a párt szegedi szervezete, ám jelenleg még zajlanak a tagfelvételek, és a tisztségviselőket később nevezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.