Közélet

Sikeres magyar részvétel a NATO cyber-hadgyakorlatán

Sikeres magyar részvétel a NATO cyber-hadgyakorlatán

2011. december 16., péntek
Sikeres magyar részvétel a NATO cyber-hadgyakorlatán

Sikeresen szerepelt Magyarország a NATO cybervédelmi hadgyakorlatán - mondta Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke pénteken, a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

Közlése szerint a hét elején kezdődött négynapos gyakorlaton 23 NATO-tagállam vett részt, Magyarország először volt részese annak. A gyakorlat elsődleges célja annak felmérése volt, hogy egy esetleges hackertámadás milyen mértékben befolyásolná a NATO légi közlekedési és logisztikai rendszereit, illetve a civil infrastruktúrát. Magyarország a NATO felkérésére vett részt a gyakorlatban; a szakemberek és hatóságok felkészültsége, a koordináció hatékonysága miatt az ország komoly sikereket ért el - fűzte hozzá. A gyakorlatban magyar részről a Nemzeti Biztonsági Felügyelet mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Magyar Honvédség vett részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.