Közélet

Gobelinekkel a leukémiás gyerekekért + VIDEÓ

Gobelinekkel a leukémiás gyerekekért + VIDEÓ

2011. december 10., szombat
Gobelinekkel a leukémiás gyerekekért + VIDEÓ

Jótékonysági gobelinkiállítás nyílt a Petőfitelepi Művelődési Házban. A szegedi nyugdíjasklubok tagjainak kézimunkáit mutatja be a tárlat, az annak megtekintéséből származó bevételt a Dél-Magyarországon kezelt leukémiás gyerekeket támogató Reménysugár Alapítvány kapja.

Leukémiás gyerekek gyógyítására ajánlották fel a szegedi nyugdíjas klubok alkotásaikat, melyből a Petőfitelepi Művelődési Házban nyílt kiállítás. A befolyt összegből a leukémiás gyerekek kezelését támogatják. "A rendezvénynek nem lesz belépője, elhelyeznek egy perselyt - jelen esetben egy malacot - és mindenki szabadon eldöntheti, hogy mennyivel tudja támogatni a rendezvényt" - mondta a Telin TV-nek

Bartyik Katalin

, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnöke, a kiállítás védnöke, aki a rendezvény kapcsán kiemelte: több csoport és magánszemély összefogásával jöhetett létre ez a kiállítás, ahol gyönyörű gobelineket lehet megtekinteni. Az alapítvány elnöke felhívta a figyelmet: jelenleg is telt házzal működnek, mind a 14 ágyban fekszik egy beteg gyerek. "Egy évben 25-30 új betegünk van, amihez még hozzájönnek az előző évben visszaesettek. Összesen 60-68 gyereket kezelünk rendszeresen itt" - mondta Bartyik Katalin.

A részletekért tekintse meg a Telin TV Bartyik Katalinnak készített interjúját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.