Közélet

Deutsch: a 2012-es költségvetés megvédi a magyar családokat

Deutsch: a 2012-es költségvetés megvédi a magyar családokat

2011. december 9., péntek
Deutsch: a 2012-es költségvetés megvédi a magyar családokat

A 2012-es költségvetés azt a célt szolgálja, hogy a magyar gazdaság örökölt nehézségeivel szemben és a világgazdaság egyre komolyabb problémáival szemben megvédje az országot, megvédje a magyar családokat és a magyar polgárokat - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője Dorogon, a jövő évi költségvetésről tartott sajtótájékoztatóján.

"A jövő évi költségvetés hozzásegíti az országot, hogy tovább lehessen csökkenteni az államadósságot. 2010-ben és 2011-ben Európában összesen két ország, Magyarország és Svédország volt képes arra, hogy gazdasági teljesítőképességéhez mért államadósság mértékét csökkenteni tudja. Ez Európa-szerte elismerést kiváltó teljesítmény" - tette hozzá a politikus.

Deutsch Tamás

rámutatott, a 2012-es költségvetés célja, hogy megteremtse a gazdasági növekedés körülményeit, még olyan körülmények között is, hogy legtöbb európai országban stagnálással, vagy visszaeséssel számolnak. "Magyarországon reális az esély, hogy többek között az európai uniós források felhasználásával a gazdaság az eddig várt ütemhez képest talán kisebb mértékben, de növekedni tud" - fogalmazott. A képviselő kiemelte, az elmúlt másfél évben 55.000 új munkahely jött létre és további, több tízezer új munkahely teremtésére van szükség. Jövőre, a kormány az ország megújításának programja keretében, az nagy ellátórendszerek, mint az egészségügy, az oktatás, az önkormányzati rendszer polgárok érdekét szolgáló átalakításával egyszerre növeli a szolgáltatások színvonalát és megszüntetni a rendszerekben lévő pazarlást - mondta el a politikus. "Hitem szerint ez egy olyan költségvetés, mely sok európai ország számára példát mutat. Magyarország sok tekintetben elébe megy olyan változtatásoknak, melyeket az előttünk álló években sok uniós országnak, még a magyarországinál jobb gazdasági körülmények között lévő országoknak is végre kell hajtani" - tette hozzá Deutsch Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.