Közélet

Az MSZP elutasítja a családvédelmi törvényt

Az MSZP elutasítja a családvédelmi törvényt

2011. december 23., péntek
Az MSZP elutasítja a családvédelmi törvényt

Az MSZP határozottan elutasítja a családok védelméről szóló törvényjavaslatot, amelyet pénteken fogadhat el az Országgyűlés - mondta Varga László pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a javaslat nem a társadalom egészét, hanem csak egy szűkebb réteget, a családok egy részét védi és próbálja meg bebetonozni a helyzetét.

Varga László

szerint elfogadhatatlan, hogy a javaslat a nem tipikus családban élőket megkülönbözteti, valamint az is, hogy "kétharmaddal bebetonozza" az egykulcsos adórendszert és a gyermekek után járó adókedvezmény intézményét, amelyet teljes mértékben csak a gazdagok tudnak igénybe venni. Az MSZP-s politikus hozzátette: ez a készülő szabályozás "nem időtálló, jó egy évszázaddal visszaveti a családjogi folyamatokat" és diszkriminál, hiszen különbséget tesz gyerek és gyerek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.