Közélet

A frekvenciákról a kormánytól független médiatanács dönt

A frekvenciákról a kormánytól független médiatanács dönt

2011. december 21., szerda
A frekvenciákról a kormánytól független médiatanács dönt

Magyarországon a kizárólagos állami tulajdonban álló rádiós frekvenciákat az erre törvényben felhatalmazott, kormánytól független, autonóm államigazgatási szerv, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hasznosítja pályázati úton, törvényben szabályozott eljárásban - közölte az MTI-vel szerdán az NMHH Szóvivői irodája.

A hatóság közleményében Mesterházy Attila, az MSZP elnöke által elmondottakra reagált, amely szerint

Orbán Viktor

miniszterelnök tiltatta be a Klubrádiót, mert az ellenzéki politikus szerint a rádiós frekvencia más pályázónak ítéléséről a kormányfő beleegyezése nélkül nem dönthetett a médiatanács. Az NMHH Szóvivői irodájának közleménye kitér arra, hogy a pályázati eljárásban született valamennyi döntéssel szemben bírói jogorvoslati lehetőség biztosított. Mint írják, a médiatanács valamennyi pályázati eljárás során a hatályos jogszabályok szerint, az esélyegyenlőség, az objektivitás, az átláthatóság és a megkülönböztetéstől mentes eljárás elveinek figyelembevételével jár el, a pályázók között semmiféle indokolatlan különbségtételt, kizárást vagy korlátozást nem alkalmaz. Közlésük szerint az NMHH sajtóirodája három budapesti körzeti frekvencia , a Budapest 89,5 MHz, a Budapest 103,9 MHz és a Budapest 95,3 MHz pályáztatási eljárását lezáró döntésével kapcsolatban - figyelembe véve a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseit - kedden közleményben adott tájékoztatást. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala hivatalos úton kézbesíti a pályázóknak a médiatanács döntését, amelyből a pályázók megismerhetik az ajánlatukra vonatkozó döntést és annak részletes indokolását. A közleményben szerepel az is, hogy az ajánlattevőknek a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül lehetőségük van a határozatban foglalt döntéssel szemben jogorvoslattal élni. "Az NMHH és a médiatanács a pályázati ajánlatban szereplő adatokról a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően fog tájékoztatást adni" - szerepel a kommünikében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.