Közélet

Szegedre látogatott a Vitézi Rend főkapitánya

Szegedre látogatott a Vitézi Rend főkapitánya

2011. november 4., péntek
Szegedre látogatott a Vitézi Rend főkapitánya

Szerdán Szegedre látogatott a Vitézi Rend országos Főkapitánya, Molnár-Gazsó János, aki ebben a minőségében először járt a városban.

Az eseményen a főkapitány az országosan is elismert szervezet múltjáról, mai szerepéről és feladatairól is beszélt. Útjának másik célja

Horthy Miklós

, Magyarország kormányzója szegedi szobrának felállítása melletti kiállás és a Vitézi Rend által meghirdetett budapesti Horthy-szobor propagálása volt. A háború hőseinek földdel történő jutalmazása évszázados hagyományokkal rendelkező, megszokott dolog volt a magyar történelemben. Az I. Világháború alatt is megjelent két olyan rendelet, melynek értelmében, földadományban kell részesíteni az elesettek hozzátartozóit és a bátorságukkal kitüntetetteket, feltéve, ha paraszti származásúak és megfelelő állami földalap áll rendelkezésre. A

Vitézi Rendről

, megalakulásáról, történetéről leghitelesebben a szervezet weboldalán olvashatunk.

A Vitézi Rend

A Vitézi Rend alapítója vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó 1920-ban határozta el, hogy létrehoz egy olyan szervezetet, melynek tagjaivá olyan személyek – elsősorban katonák – válhatnak, akik a világháborúk harcmezején illetve a magyarság érdekében kiemelkedő cselekedeteket hajtottak végre. „Utódaikban is jutalmazni s az ország hűségében megtartani mindazokat, kik a világháborúban és a forradalmak alatt egyéni vitézségük s nemzeti érzésükkel kitűntek, s melynek látható jeleként személyes vitézségért adományozott hadi kitüntetéssel rendelkeznek” – fogalmazza meg a Rend saját céljait.

Tekintse meg a Vitézi Rend országos főkapitányával, Molnár-Gazsó Jánossal készített interjúnkat, melyben önmagáról, a szervezetről, céljaikról, a múltról és a jövőről beszél.

http://www.youtube.com/watch?v=4HqLqA6i_Qg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.