Közélet

Óriási novemberi gyalogtúra Szegeden

Óriási novemberi gyalogtúra Szegeden

2011. november 2., szerda
Óriási novemberi gyalogtúra Szegeden

A rendezvénysorozaton az elmúlt félév során, 20 város 70 helyszínén közel 40.000 ember állt rajthoz és teljesítette a gyalogló, futó és triatlon versenyszámokat különböző távokon az egészséges életmód jegyében.

Legutóbb Szegeden a Rak-party futópróbát több mint 1000 résztvevő teljesítette a ragyogó őszi napsütésben. A versenysorozat végén a 2012-es londoni ötkarikás játékokra szóló jegyeket sorsolnak ki a résztvevők között. Az ötpróba sorozat most hétvégén, Szegeden gyalogló próbával folytatódik. Az egyik vezető áramszolgáltató által rendezett eseménysorozat 2011. március 1. és 2012. augusztus 31. között kerül megrendezésre havonta legkevesebb 20 szabadidősport-rendezvénnyel. A közel másfél éves rendezvénysorozat alatt kiemelt figyelem övezi a fogyatékos sportolók részvételének biztosítását is, akiknek részvételi lehetősége a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége együttműködésével került kialakításra. A jövő nyárig tartó sportrendezvény-sorozat az ősz során is rengeteg kellemes kikapcsolódási lehetőséget tartogat az ötpróbázóknak. Most hétvégén az ország több nagyvárosában is rajthoz állhatnak az amatőr ötpróbázók: Baján és Szegeden gyalogtúrára kerül sor. Akinek Szegeden kedve támad sportolni vagy csak a szabadban egy jót gyalogolni, az november 6-én, vasárnap indulhat a 6 km-es, a 12 km-es vagy a 22 km-es távon. A gyalogtúra Újszegeden a Vörösmarty Általános Iskola elől (Herke u. 5.) indul 9.00-től 10.00 óráig folyamatosan. Nevezni a helyszínen lehet 9.00 órától. Nevezési díj 500 Ft. A túra sikeres teljesítéséhez a választott távon gyalogosan kell végighaladni, a fordító(k)on igazoló bélyegzést kell begyűjteni és szintidőn belül kell célba érni. A legtávolabbi pont a 22 km-es táv fordítója Tiszaszigeten, a Szent Antal téren lesz. Minden táv útvonala sármentes, a Tisza töltésén is aszfaltozott úton haladhatnak a túrázók, így időjárástól függetlenül a távok jól teljesíthetők, a szintemelkedés jelentéktelen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.