Közélet

Elektronikusan is intézhető lesz a civilek nyilvántartásba vétele

Elektronikusan is intézhető lesz a civilek nyilvántartásba vétele

2011. november 13., vasárnap
Elektronikusan is intézhető lesz a civilek nyilvántartásba vétele

A jövőben elektronikus úton is benyújthatják nyilvántartási kérelmüket az alapítványok, egyesületek és egyéb szervezetek - derül ki a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról szóló törvényjavaslatból, amelyet pénteken terjesztett az Országgyűlés elé Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

A tárcavezető az előterjesztés indoklásában azt írta, hogy az indítvány legfontosabb célkitűzése a civil és egyéb szervezetek nyilvántartásával kapcsolatos eljárásrend modernizálása. Közölte: folyamatban van egy informatikai rendszer kialakítása, amely nemcsak a kérelmek elektronikus úton való benyújtásának lehetőségét teremti meg, hanem a bírósági ügyintézés elektronikus útra terelését is lehetővé teszi, "biztosítva ezzel a bírósági eljárás időszerűségét". A cégnek nem minősülő szervezeteknek 2012. június 30-tól biztosítják - a papíralapú megtartása mellett - az elektronikus úton való eljárás lehetőségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.