Közélet

145 millióból fejlesztették Vásárhely csapadék- és belvízelvezetését

145 millióból fejlesztették Vásárhely csapadék- és belvízelvezetését

2011. november 17., csütörtök
145 millióból fejlesztették Vásárhely csapadék- és belvízelvezetését

Pályázati forrás bevonásával, összesen 145 millió forintos beruházás keretében korszerűsítették Hódmezővásárhely csapadék- és belvízelvezető rendszerét; a két városrészt érintő beruházást csütörtökön délután adják át - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) és a Dél-alföldi Operatív Program (DAOP) támogatási rendszerébe Hódmezővásárhely pályázatot nyújtott be a város belterületi csapadék- és belvízelvezetésének korszerűsítése érdekében. A sikeres pályázatnak köszönhetően, 130,7 millió forintos pályázati támogatás segítségével, összesen 145,2 millió forint összköltségű beruházás keretében két városrészt érintő korszerűsítésre került sor. Tarján városrészben szivattyútelep létesült, amely a városrész csapadék- és belvíz elvezető rendszerének korszerűsítésével együtt megoldja a városrész belvíz elvezetését, és mérsékli a veszélyeztetettségi állapotok kialakulásának lehetőségét több településrészre kiterjedően. Szintén a beruházás keretében korszerűsítik az Ipari park csapadék- és belvízelvezetését. A terület fő elvezető csatornája a Nyomásszéli-csatornába torkollik, amelyet a Hódtó-Kistiszai-főcsatorna fogad be. A beruházás során elhelyeztek egy olyan műtárgyat, amely megakadályozza, hogy a külterületen lehulló nagy mennyiségű csapadék következtében kialakuló fokozott vízterhelés az ipari park csatornáját visszaduzzasztva veszélybe sodorja Újváros városrész belvízi biztonságát is. A rendszer átadása alkalmából

Lázár János

, Hódmezővásárhely polgármestere tartott ünnepi beszédet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.