Közélet

Részegszemüveg, autó- és motorszimulátor + FOTÓK

Részegszemüveg, autó- és motorszimulátor + FOTÓK

2011. október 8., szombat
Részegszemüveg, autó- és motorszimulátor + FOTÓK

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága (MBB) Segítők Közlekedési Versenye címmel közlekedési és ügyességi versenyt szervezett 8 csapat számára a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarán és az ATI Császárné Kft. termeiben, s ezáltal is a közlekedésben részt vevőknek szeretnének segíteni.

Császár Illésnétől

, az ATI Császárné Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a technikai eszközöket a csapatok rendelkezésére bocsátották, s különböző játékos vetélkedőket találtak ki erre az alkalomra, szám szerint ötöt. A versenyzőknek alkalmuk lesz kipróbálni a holland autószimulátort, amelyen például a buszvezetők is vizsgáznak. Mindenki azonos távot fut le, azonos pályán. A másik versenyszám az elakadás-háromszög le-föl állítása, amit – ismerjük el – nem mindenki tud. A tesztlapos játék sem hagyományos tesztkitöltésből áll, inkább a váratlan dolgokra, szituációkra élezték ki. Talán a legérdekesebb feladat a Részegszemüvegbe címet viseli, amikor időre, teljesen sötét üvegű szemüvegben két versenyzőnek üdítősüveget kell feltölteniük homokkal anélkül, hogy hozzáérnének az üveghez. Az utolsó játék a bekötött szemmel való autóvezetés. Ez úgy zajlik, hogy a sofőr bekötött szemmel vezet egy adott pályán, a mellette lévő segítője pedig kívülről irányítja, instruálja, mikor és melyik oldalról kerülje el a bójákat. A rendezvénynek harmadik éve ad otthont ATI Császárné Kft. A legjobbak tárgyi jutalomban részesülnek, sőt egy-egy üveg bort is csempésztek a csomagjukba. Aki unná a vetélkedőket, és szurkolni sem akar, annak alkalma nyílik kipróbálni a motorszimulátort, amiből, csakúgy, mint az autószimulátorból, ez az egyetlen a megyében. A kellemes együttlétet közös pörköltfőzés zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.