Közélet

50 tuja a Móra Ferenc Lakásszövetkezetnek + FOTÓK

50 tuja a Móra Ferenc Lakásszövetkezetnek + FOTÓK

2011. október 22., szombat
50 tuja a Móra Ferenc Lakásszövetkezetnek + FOTÓK

Az idén ünnepli a Kálvária sugárúti Móra Ferenc Lakásszövetkezet fennállásának ötvenedik évfordulóját. A jubileumra szebb ajándékot nem is kaphattak, mint amivel Nógrádi Tibor, a négyes választókörzet önkormányzati képviselője meglepte őket: ötven smaragd tuját telepített a II-es kórház szomszédságában található három lakóépület elé.

„Egy hónapja keresett meg

Lázár Péter

, a lakásszövetkezet elnöke, hogy szeretnék szépíteni a lakásszövetkezet előtti, Kálvária sugárúti területet – idézte fel az előzményeket

Nógrádi Tibor

(Fidesz-KDNP) képviselő. Először sövényt akartak telepíteni, s el is mentek a helyi kertészetbe, ahol kiderült, ott csak egynyáriakat árulnak. A Kecskéstelepi másik kertészetben a szakemberek ajánlották, hogy az eredetileg tervezett sövény helyett inkább a hasas, sárga hajtásvégű smaragd tujafajtát vásárolják meg, mert az jobban megél a mostohább talajviszonyok közepette, nem olyan érzékeny a fényviszonyokra és árnyékosabb helyen is tökéletesen elvan, bár akkor kevésbé gyorsan növekszik. „Annál csodálatosabb nincs, mint mikor egy közösség dolgozni, tenni akar valamit a környezetéért, szépíteni szeretné. Végtelen örömmel ragadtam én is ásót, és csak köszönettel tartozom a lakóközösségnek, amely kitalálta és megvalósította elképzelését” – vélekedik a képviselő. Szeged városképét javítja, a II-es kórházzal szembeni házsor előtti területet pedig jelentősen megszépíti a járdaszegélyt díszítő tujasor. Lázár Péter lakó, a Móra Ferenc Lakásszövetkezet elnöke elmondta, ötven darab tuját ültettek el. A feltöltés miatt elég rossz itt a föld, kohósalakos a talaj, csak csákányozva, kemény fizikai munka árán sikerült kiásni a tuják elültetéséhez szükséges gödröket. Hétfőn kezdték a munkát, és a három, négy fiatal egész délelőtt dolgozott minden nap. Gyönyörűen fog mutatni a három épület előtt díszelgő tujasor -örvendezik

Zab Sándorné

, aki közel negyven éve lakik az egyik kockaházban. Évente egyszer kell méretre nyírni a bukszusokat. A helybeliek nem is a munkától félnek, csak attól tartanak, nehogy valaki ellopja a szépséges tujákat. A szomszéd utcába is telepítettek hasonló növényzetet, azt sem bántották, megmaradtak. Na meg abba bíznak, hogy a növények megfogják és gyökeret eresztenek a rossz, salakos talajban. Idén ötvenéves a szövetkezetünk, jubileumi ajándéknak is tekinthetik. Régi vágya az idén fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő szövetkezet tagjainak, hogy ilyen gyönyörű tujasor díszítse a házuk előtti kiskertet - mondja Zab Sándorné. Most összejött, igazi jubileumi ajándék. Hogy mennyire terheli meg a képviselőalapot ez a kiadás? Sokkal nemesebb a cél, minthogy pénzről beszéljünk - hárítja érdeklődésünket Nógrádi Tibor. Mellesleg könnyen kiszámolhatja mindenki. 3500 forintért kapták a tuják darabját, ami nagyon jó árnak számít. A piacon ennél jóval drágábban árulják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.