Közélet

Lépésről lépésre Makón a fiatalok biztonságáért

Lépésről lépésre Makón a fiatalok biztonságáért

2011. szeptember 19., hétfő
Lépésről lépésre Makón a fiatalok biztonságáért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Makói Rendőrkapitányság és Makó Város Önkormányzata közösen szervezi a „Lépésről – lépésre, együtt a biztonságért” elnevezésű rendezvényt általános- és középiskolások részére.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Makói Rendőrkapitányság és Makó Város Önkormányzata közösen, évek óta kiemelt figyelmet fordít a térségben élő fiatalok biztonságának megteremtésére. Biztonságos jövőt megalapozni csak olyan generációval lehet, amely kellő információval rendelkezik az őt körülvevő világról, megfelelő tárgyilagossággal tudja szemlélni azt, és el tudja helyezni benne önmagát. Ez olyan folyamat, melynek során számtalan pozitív és negatív impulzus éri a fiatalokat. Ezek feldolgozásában és rendszerezésében a családon és a pedagógusokon kívül fontos szerep hárul mindazokra, akik nevelő-oktató, illetve tájékoztató szerepükön, feladataikon keresztül kapcsolatba kerülnek e nemzedékkel, hisz csak széleskörű társadalmi összefogással lehet igazán hatékony és eredményes bármilyen prevenciós tevékenység. A 2011. év egyik kiemelkedő rendezvénye a „lépésről – lépésre, együtt a biztonságért” elnevezésű rendezvény általános- és középiskolások részére. Mindkét korcsoport számára

Klobusitzky György

főiskolai adjunktus tart élethű bemutatót a kábítószer-fogyasztás káros hatásairól, a hétfői nap folyamán Makón, a Posta utca 1. szám alatti Hagymaházban és a pódium termében pedig egy kiválasztott csoport, a MU Színház „Erőszak” című darabját tekintheti meg, amely az agresszió különböző formáit mutatja be. Az előadások után mindkét korcsoport megismerkedhet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság „lépésről - lépésre, együtt a biztonságért” című kiállításával, amely országszerte nagy sikert aratott, közel 10 000 tanuló tekintette már meg az eddigiek során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.