Közélet

Elindultak Erdélyből a Határon Túra résztvevői

Elindultak Erdélyből a Határon Túra résztvevői

2011. augusztus 13., szombat
Elindultak Erdélyből a Határon Túra résztvevői

A történelmi Erdély egyik legkeletibb településéről, Gyimesbükkről szombaton reggel elindultak a kerékpáros Határon Túra 2011 résztvevői, akik augusztus 20-áig a budapesti Kossuth térig tekernek.

Az élmény és teljesítmény jelszavakkal meghirdetett rendezvény biciklisei nyolc nap alatt 850 kilométert tesznek meg két keréken, s a nemzeti ünnep estéjén érkeznek majd meg a Parlament elé. Útközben mintegy száz települést érintenek, s közel 5000 méter szintkülönbséget küzdenek le. A Határon Túra célja, hogy segítse az anyaországban és a határon túl élő magyarok közötti közvetlen kapcsolatok fejlődését, felhívja a figyelmet a magyarlakta erdélyi települések idegenforgalmi értékeire, hogy azokat minél többen válasszák a jövőben utazásaik célpontjául. Végül, de nem utolsó sorban a túra szeretné népszerűsíteni a kerékpározást, mint a leginkább környezetbarát közlekedési formát. A Határon Túra 2011 résztvevői a szombati, úgynevezett nulladik napon a Gyimesbükk és Székelyudvarhely közötti 107 kilométeres távot teljesítik. Ez mindjárt a túra második legnehezebb szakasza, melynek során a bringásoknak több mint 1100 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük. Vasárnap mintegy 150 kerékpáros indul tovább, ennyien vállalkoztak arra, hogy végigtekerik a Székelyudvarhely és Budapest közötti 750 kilométeres távot. A túrához egy-két napra, vagy akár egy-egy rövidebb szakaszra bárki csatlakozhat. Bővebb információ erről a túra honlapján található. Az idei Határon Túra a tavalyi Korszakváltó Határon-Túra folytatása, amelyet akkor az állampolgársági törvény életbe lépése alkalmából rendeztek meg. Az esemény fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.