Közélet

Szijjártó szerint a kormány betartotta vállalását

Szijjártó szerint a kormány betartotta vállalását

2011. június 5., vasárnap
Szijjártó szerint a kormány betartotta vállalását

Szijjártó Péter szerint a kormány az elmúlt hetekben két olyan súlyos problémát is megoldott, amelyet az előző szocialista kormányok okoztak az országnak.

A miniszterelnök szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében hangsúlyozta: hosszú, kemény tárgyalások után visszaszerezték a Mol-részvények több mint 21 százalékát, amellyel jelentős lépést tettek Magyarország megerősítése és a nemzeti ipar felélesztése irányába, jelentősen gyarapították a nemzeti vagyont. Hozzátette: az otthonvédelmi akcióterv elfogadásával az elmúlt nyolc év legnagyobb veszteseinek, a lakáshiteleseknek a helyzetét sikerült rendezni. A kormány betartotta vállalását, nem engedjük, hogy akár egyetlen család is utcára kerüljön - szögezte le

Szijjártó Péter

. A miniszterelnök szóvivője az MSZP-s

Józsa István

vasárnapi sajtótájékoztatójára reagált. A szocialista párt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, a kormány egy évi hitegetése ellenére augusztustól ezrével kezdődhetnek meg a kilakoltatások, miközben a nehéz helyzetbe kerültek támogatása körvonalakban sem látszik. Mint mondta, a valódi segítséget egy 500 milliárd forintos hitelkerettel rendelkező eszközkezelő felállítása jelentené. Erre - szerinte - korábban lett volna fedezet, de az állam általi Mol-részvény vásárlás miatt ez a forrás már nem áll rendelkezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.