Közélet

Mesterházy: véget kell vetni az önromboló vitáknak

Mesterházy: véget kell vetni az önromboló vitáknak

2011. június 12., vasárnap
Mesterházy: véget kell vetni az önromboló vitáknak

A szociáldemokrata pártok hagyományosan vitázók és sokszínűek, az önromboló vitáknak azonban azonnal gátat kell szabni - írta honlapján Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

A vasárnap az MTI-hez is eljuttatott közleményben a pártelnök úgy fogalmaz: "a szociáldemokrata pártok hagyományosan vitázóak és sokszínűek. Mégha olykor túlzásba is visszük a vitákat, akkor is csak ekképp alakulhat ki az a politikai irány, amely alkalmas lesz nemcsak

Orbán Viktor

leváltására, hanem azt követően az ország sikeres vezetésére is." Mint írta, itt az idő a valódi egység megteremtésére. "A valódi egység nem azt jelenti, hogy rázárjuk az ajtót a vitatkozókra, hanem azt, hogy a vitatkozók meg tudnak egyezni egy közös álláspontban, amiért aztán küzdeni, tenni is hajlandók. A valódi egység közös célokat is jelent, ily módon ösztönöz és összekovácsol" - tette hozzá.

Mesterházy Attila

szerint az MSZP-nek partnerségre is szüksége van. Mint fogalmaz, az MSZP készen áll az önállóság tiszteletben tartásán alapuló együttműködésre minden demokratikus politikai és érdek-képviseleti szervvel. A demokratikus szövetség építéséhez azonban először a belső partnerség feltételét kell teljesíteni - írta. Ha egymással nem értünk szót, hogyan köthetnénk szövetségeket? - tette fel a kérdést az MSZP elnöke. A valódi egység fair vitakultúrát is jelent, valamint azt is, hogy a vitáknak van végpontjuk és végeredményük, amelyet mindenki elfogad - tette hozzá. "A mi pártunk legyen csak olyan, mint a méhkas, de ne legyen olyan, mint a darázsfészek" - írta Mesterházy Attila. Szerinte olyan helyzetet kell teremteni, amelyben a munkára lehet koncentrálni. "Arra, hogy megmutathassuk az embereknek: van ellenzék, van remény a mostani kiábrándító helyzetben is. Ehhez kell a valódi egység. Mindenki döntse el, hogy ennek része kíván-e lenni. A hezitálás, a taktikázás, az üzengetés ideje lejárt" - írta a pártelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.