Közélet

Az M43-as autópálya Szegedet elkerülő szakasza nem lesz ingyenes

Az M43-as autópálya Szegedet elkerülő szakasza nem lesz ingyenes

2011. május 6., péntek
Az M43-as autópálya Szegedet elkerülő szakasza nem lesz ingyenes

Eldőlt, hogy nem lesz ingyenes az M43-as autópálya 5-ös és 47-es főút közötti szakasza, amely Szegedet északról kerüli el – közölte Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára Botka László, Szeged polgármestere április 11-én kelt levelére válaszolva.

Az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata által pénteken kiadott közlemény szerint

Völner Pál

tudatta, az elmúlt három évben nem jelöltek ki újabb díjmentes szakaszokat a gyorsforgalmi úthálózaton, például az M7 és az M6 mentén sem. Az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján olvasható levélben az államtitkár kifejtette, a kormányzatnak nem célja újabb díjmenetes szakaszok kijelölése a gyorsforgalmi úthálózaton. A jelenlegi díjszedési rendszer alapvető átalakításával igazságosabb, a használó és szennyező fizet elv alapján működő rendszert kívánnak mielőbb kialakítani az országban - húzta alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.