Közélet

Teljessé vált a szegedi „körgyűrű” + TÉRKÉP, FOTÓK

Teljessé vált a szegedi „körgyűrű” + TÉRKÉP, FOTÓK

2011. április 21., csütörtök
Teljessé vált a szegedi „körgyűrű” + TÉRKÉP, FOTÓK
Az M43-as autópálya átadásával egyidőben megnyílt a Szegedet nyugatról elkerülő 502-es út III. szakasza is, teljessé téve ezzel a szegedi „körgyűrűt”. Ezzel létrejött egy olyan összefüggő hálózat, mely révén az eddig a városon áthaladó tranzit-, valamint kereskedelmi forgalom jelentős része kikerüli Szegedet.

Az 502-es III. üteme

1,3 km hosszú, 2x1 sávos elkerülő út egy körforgalmi csomóponttal és 69 méter szabadnyílású vasúti felüljáróval, illetve szerviz és kerékpárúttal. A kivitelezést a HSZ Konzorcium végezte, melynek vezetője a Hídépítő Zrt., tagja pedig a SZEVIÉP Szerkezet- és Vízépítő Zrt. volt. A kivitelezés szerződéses összege: 1 318 338 199 Ft + Áfa, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, 100%-os támogatási aránnyal valósult meg. A szerződést 2009. február 23-án írták alá.
A térképre pillantva ugyan jóindulattal sem nevezhető gyűrűnek, mégis a jövőben fontos szerepet tölt majd be Szeged belső területeinek tehermentesítésében. Az 502-es út III. szakasza több mint fél éve aludta csipkerózsika álmát, pedig közvetlen kapcsolatot létesített Röszke felől a repülőtér mellett az 55-ös úton keresztül a dorozsmai RO-LA kamionterminállal, és ezt bekapcsolva a Szegedi Logisztikai Központ és Ipari Park területébe. A reményeink szerint hamarosan elkezdődő lézerközpont építkezési területe is ezen az úton keresztül zökkenőmentesen és a város lakóinak zavarása nélkül megközelíthető és az idei kajak-kenu vb résztvevői is sokkal kényelmesebben és közvetlenül el tudnak jutni a verseny területére. Bár ezen a szakaszon még csekély forgalom tapasztalható – mivel a kamionosok körében a GPS „nagy úr” – néhányan már ottjártunkkor is használatba vették az „új” utat.

Szeged "körgyűrű" nagyobb térképen való megjelenítése

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.