Közélet

Kalmár: „Kalandorakciója” Szegednek is volt

Kalmár: „Kalandorakciója” Szegednek is volt

2011. április 8., péntek
Kalmár: „Kalandorakciója” Szegednek is volt

Szeged városa eddig 2,5 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt, ami mellé az idei költségvetésben újabb 1,9 milliárdnyit irányoz elő, ezért Kalmár Ferenc KDNP-s önkormányzati és parlamenti képviselő nem érti, miért nevezte Botka László polgármester bizonyos önkormányzatok kalandorakcióinak a kötvénykibocsátásokat.

Az MSZP-s városvezető egy nyilatkozatában mondta azt a kötvénykibocsátásokkal kapcsolatban, hogy a „szegedi önkormányzat nem vágott ilyen kalandorakcióba”, miközben 2011 végéig már több mint 4 milliárd forint értékben bocsát ki kötvényeket városunk.

Kalmár Ferenc

szerint az euró alapon jegyzet kötvények után 2013-ban kell megkezdeni a törlesztést, s még nem tudhatjuk, hogyan fog alakulni addigra a forint és euró közötti viszony. A KDNP-s képviselő reagált

Botka

László

parlamenti felszólalására is, amiben az alkotmányozással kapcsolatos aggályait fogalmazta meg a szocialista politikus, mert szerinte az alaptörvényből kiolvasható, hogy a kormány jelentősen csorbítani kívánja az önkormányzatok autonómiáját, többek között kormányhivatali engedélyhez kötné bizonyos estekben a kölcsönfelvételeket. Kalmár szerint számos önkormányzat vett fel mindenféle szakmai megerősítés, támogatás nélkül jelentős kölcsönt, aminek a törlesztését végül kénytelen volt átvállalni az állam. Ezért egy szűrő beépítésével elkerülhetők lennének a felelőtlen kölcsönfelvételek.

A város részéről Vécsey Ágnes sajtófőnök a következő mondatokban reagált:

Kalmár Ferenc – miután egy éve dolgozik kormánypárti képviselőként a magyar parlamentben – elmondhatná, mit segített a városnak, milyen fejlesztéseket, beruházásokat hozott Szegedre. Miután ilyenekről nem tud beszámolni, a kilenc évi gyakorlatnak megfelelően tovább folytatja a városépítő polgármester támadását.

Gyurcsányt vagy Mesterházyt támogatja Botka?

Portálunk megkérdezte

Kalmár Ferencet

, hogy az MSZP belső helyezkedései ügyében felröppent legfrissebb hírekkel kapcsolatban (

listázzák saját támogatóikat

a párt erős emberei – a szerk.) mi a tapasztalata, a két MSZP-vezér,

Gyurcsány Ferenc

és

Mesterházy Attila

közül kit támogat Botka László? „Ne feledkezzünk meg arról, hogy annak idején a „

Medgyessy

vagy Gyurcsány?” kérdésben

Ujhelyi Istvánnal

együtt Botka László is felszólalt Gyurcsány érdekében. Majd a 2006-os kampányban Gyurcsány lejött Szegedre, és Botkával együtt adták át az új víztornyot a Szent István téren. A 2010-es bukás után káoszhoz közeli állapot kezdett uralkodni a szocialistáknál, nem lehetett tudni, ki kivel van (emlékezetes, hogy

Botka ekkor retusálta ki a bukott miniszterelnököt egy szegedi kiadványból

– a szerk.). Az a véleményem, hogy többismeretlenes egyenlet az, hogy melyik szekértáborba tartozik Botka, de az sem elképzelhetetlen, hogy a szegedi polgármester akár független szereplő is lehet az MSZP-n belül, egy újabb szekértábor tagja…” – mondta el Kalmár Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.