Hódmezővásárhely is csatlakozna a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozást és a helyi ízeket népszerűsítő Slow Food mozgalomhoz – mondta Varga Anikó projektmenedzser kedden az alföldi városban.
Hódmezővásárhely tavaly novemberben első hazai településként lett tagja a magyarra leginkább nyugodt városnak fordítható CittaSlow mozgalomnak, így törekvései sok területen megegyeznek a gasztronómiai világszervezetével – mondta a szakember a témában rendezett konferencián. Az 1999-ben négy olasz kisváros létrehozta CittaSlow szövetség, amely ma már csaknem negyven ország százötven települését tömöríti, fontos célja a helyi kultúrán és tradíciókon alapuló termékek előállításának ösztönzése, a hagyományos termelési eljárások védelme. Ahogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat is sokat tett azért az elmúlt években, hogy nyugodt és egészséges környezetet biztosítson az itt élőknek – közölte a projektmenedzser. A nemzetközi Slow Food mozgalom az egyes országok és régiók étkezési hagyományainak, a helyi "étkultúrának", a "gasztrokulturális" sokrétűségnek a megőrzése, védelme érdekében jött létre 1989-ben Párizsban, s 2002-től működik Magyarországon is. A szervezet hazai csoportjai többek között olyan hagyományos magyar termékek megőrzésében és népszerűsítésében vesznek részt mint a mangalica kolbász vagy a szabolcsi szilvalekvár.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.