Közélet

Továbbra is magas szinten a rádiók összhallgatottsága

Továbbra is magas szinten a rádiók összhallgatottsága

2011. február 24., csütörtök
Továbbra is magas szinten a rádiók összhallgatottsága

2011. januárban (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 86,5%-a, azaz 7.367.000 fő hallgatott rádiót, a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében pedig átlagosan 4 óra 12 perc volt - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet és az Ipsos Média-, Reklám-, Piac- és Véleménykutató Zrt. felméréséből.

Az ez év első hónapjában mért rádióhallgatottsági adatok is alátámasztják a rádiók jelentős szerepét a lakosság körében. Különösen a reggel 7 és 9 óra közötti, illetve a délután 14 és 17 óra közötti idősávokban magas a rádiók műsoraiba való bevonódás. Az összes nap átlag rádióhallgatottsági értékeinek további emelkedése figyelhető meg a teljes népességben, illetve szélesebb célcsoportokon is; így például a 15-59 éves korcsoport 73%-a, közel háromnegyede kapcsolódott be a vizsgált időszakban egy átlag napon a rádiók műsoraiba. Az évente háromszor elvégzett helyi rádiós hallgatottságmérés első hulláma is januárban zajlott. A napi elérés a 15-49 éves lakosság körében 18 megyeszékhely közül 4-ben eléri a 30%-ot s vannak megyék, melyekben meghaladja a 40%-os értéket is a leghallgatottabb rádiók esetében. Változatos képet mutatnak a megyeszékhelyek abban a tekintetben is, hogy az egyes demográfiai ismérvek szerint mely csoportok rádióhallgatása kiemelkedő. Vásárlóerő tekintetében a magas vásárlóerővel bíró csoport (AB status) Vas, Szabolcs és Zala megyékben képvisel jelentősen magasabb arányt a rádióhallgatók között, míg a fiatalok (15-29 évesek) rádióhallgatása Veszprém, Vas és Somogy megyékben jelentősen felülreprezentált az országos adatokhoz viszonyítva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.