Közélet

Szép sikert aratott a Bonifert a „Kölcsönkapott Föld” országos döntőjén + FOTÓK

Szép sikert aratott a Bonifert a „Kölcsönkapott Föld” országos döntőjén + FOTÓK

2011. február 18., péntek
Szép sikert aratott a Bonifert a „Kölcsönkapott Föld” országos döntőjén + FOTÓK
„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” - ez volt a szlogenje annak a nagyszabású többfordulós versenysorozatnak, amelyet a pomázi székhelyű KÉVE Közhasznú Alapítvány szervezett. A projektet az Európai Unió és az Európai Fejlesztési Alap is támogatta. Az előválogatókon több mint 500 csapat mérte össze tudását, de a döntőn már csak 6 vehetett részt - köztük a Bonifert Domonkos Általános Iskola csapata.

A csapat neve: Boni-Makkos

A csapat tagjaiFelnőttek: Bonifert Domonkosné Tarnai Magdolna Juhász Nándor Diákok: Somoskövi Tamás 7.b Bakri Ferenc 8.a Tóth Gergő 8.a A diákokat felkészítő tanárok: Szatmáriné Maróti Edit Pleskóné Rasztik Mária
A döntőt 2011. február 14-én hétfőn rendezték meg Székesfehérváron a Barátság Házában. A Bonifert-iskola csapata a Dél-Alföldi régió nyerteseként vehetett részt a versenyen, ahol rajtuk kívül az ország 5 régiójának legjobbjai vetélkedtek a LEGÖKOSABB csapat címéért. A versenyzőkön kívül a 45 fős Bonifertes szurkolótábor is nagy izgalommal kísérte végig a verseny alakulását. A kérdések a fenntartható fejlődés, az energiatakarékosság, a megújuló energiaforrások, a szelektív hulladékgyűjtés és biogazdálkodás témaköreire épültek. A csapat most is kiválóan szerepelt, hiszen a második helyet szerezte meg. A versenyző tanulók egy-egy értékes kerékpárt, a felnőttek egy-egy digitális fényképezőgépet kaptak jutalmul. "A szurkolóknak egy kellemes kirándulásban, jó hangulatban, gazdag vendéglátásban volt részük. Ezzel a szép eredménnyel is bizonyítottuk, hogy érdemesek vagyunk az ökoiskola címre" - tájékoztatta portálunkat Szatmáriné Maróti Edit ökoiskolavezető. A versenyen három, az iskolához kötődő nagyszülő és három unoka versenyzett egy csapatban annak példájaként, hogy miként lehet összehozni az egymástól távol álló korosztályokat. "Ez volt az első, ilyen jellegű csapatverseny, amelyen az iskolánk országos szinten vett részt" - mondta el portálunknak Husztáné Gyursánszki Erzsébet, a Bonifert-iskola igazgatója. "Másik nagy fegyvertény, hogy egy környezetvédelmi versenyen értünk el országos második helyezést egy olyan megmérettetésben, ahol a teljes Magyarország képviseltette magát. A gyerekek nagyon sokat készültek, a szurkoló közönségként magunkkal vitt diákok lelkes buzdítással járultak hozzá a sikerhez" - összegzett az igazgatónő. Azt is megtudtuk, a sikeren felbuzdulva az intézmény Természettudományos Hetek rendezvénysorozatában szeretnének egy hasonló jellegű versenyt indítani, egyelőre iskolai szinten, ha pedig jól vizsgázik a vetélkedő, a következő tanévben akár városi szinten is meghirdetnék. "Szeretnék köszönetet mondani a versenyben tevékenyen résztvevőknek; megköszönni a felkészítő tanároknak lelkiismeretes munkájukat, a nagyszülőknek is a sok készülést és izgulást, és azt, hogy ilyen szép sikerrel öregbítették iskolánk hírnevét" - összegzett Husztáné Gyursánszki Erzsébet. A verseny részleteiről, a korábbi eredményekről ITT olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.