Közélet

A rendőrséget faggatná a Jobbik

A rendőrséget faggatná a Jobbik

2011. február 24., csütörtök
A rendőrséget faggatná a Jobbik

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak tesz fel írásban kérdéseket a megyei közgyűlés Jobbik frakciójának két tagja, Toroczkai László és Tóth Péter. A a főkapitányság előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon felvetették, hogy „a rendőrség kettős mércét alkalmaz” egyes esetekben.

A sajtótájékoztatón

Toroczkai László

, a Csongrád Megyei Közgyűlés Jobbik frakciójának tagja felelevenített több olyan megyénkben elkövetett bűnesetet, melyben véleménye szerint cigány volt az elkövető. Példaként említette a tavaly februári hódmezővásárhelyi cigányellenes feliratok ügyét, a Sándorfalva és Dóc közti úgynevezett Homokpusztán tapasztalható problémákat és a baksi kompnál történt tavalyelőtti esetet, amikor egy hatvanéves nyugdíjast vertek meg. Toroczkai kifogásolta, hogy egyes elkövetők megússzák, „mindez felvetik annak gyanúját, hogy a rendőrség kettős mércét alkalmaz”. A jobbikos képviselő szerint az etnikai bűnözés eltussolása nem vezet jóra, ahogy a Borsod megyei helyzet is bizonyítja. Toroczkai ezért is vár tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányságtól, továbbá kezdeményezni fogja a megyei rendőrfőkapitány meghallgatását a megyei közgyűlésnél. Az ügyről természetesen megkérdeztük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, amint reagálnak a jobbikos képviselők sajtótájékoztatóján elhangzottakra, közzétesszük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.