Közélet

Jelentős lépés Szerbia európai integrációjában

Jelentős lépés Szerbia európai integrációjában

2011. január 19., szerda
Jelentős lépés Szerbia európai integrációjában

Az EU és Szerbia közötti stabilizációs és társulási megállapodásnak az Európai Parlamentben történt becikkelyezése igen jelentős lépés Szerbia európai integrációjában – értékelte a szerdai nap fő hírét Boris Tadić szerb államfő.

Az elnöki kabinetben az államfő és

Milorad Dodik

, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke közötti tárgyalások után kiadott közlemény szerint

Tadić

azt is aláhúzta, hogy a továbbiakban sem kérdőjelezhető meg Szerbiának a hágai törvényszékkel történő együttműködése – olvasható a Beta hírügynökség adataira hivatkozva a Vajdaság Ma hírportálon. Az államfő értékelése szerint Szerbia az együttműködés elkötelezettje mind politikai, mind gyakorlati szempontból. „A szerb biztonsági erők, a háborús bűnök feltárásával foglalkozó ügyészség egyaránt teljes mértékben azon munkálkodnak, hogy a háborús bűnökkel vádolt szökevények előkerüljenek, hogy letartóztassák és bíróság elé állítsák őket” – mondta Tadić. Tadić és

Dodik

szokásos találkozójukon ma véleményt cseréltek a bosznia-hercegovinai és szerbiai politikai helyzetről, a regionális együttműködésről, az európai integrációról és a gazdasági kérdésekről. A szerb államfő megismételte, hogy Szerbia szerint Bosznia-Hercegovinában a problémákat a három alkotónemzet és a két entitás megállapodásával kell megoldani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.