Közélet

Víz alatt az ország

Víz alatt az ország

2010. december 4., szombat
Víz alatt az ország

Az ország keleti részén több tízezer hektárnyi földterület van belvíz alatt - írja az mno.hu. A védekezést nehezíti, hogy a Berettyón elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. Békésben a települések közel felében rendeltek el belvízvédelmi készültséget.

Csaknem valamennyi védelmi szakaszon, a 12-ből 11-ben belvízvédelmi készültséget rendelt el a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig), mivel egy nap alatt megduplázódott a vízzel borított földterületek nagysága a térségükben – közölte Bara Sándor védelemvezető. Tájékoztatása szerint elsőfokú a készültség Berettyó felső szakaszán és a Kálló mentén. Másodfokú készültséget rendeltek el a Tisza alsó, a Tisza középső, a Tisza felső szakaszán, a Kösely alsó és felső szakaszain, a Hamvas-Sárréten, az Alsó-Nyírvíz-Kati-ér és az Alsó-Nyírvíz-Nagy-ér belvízvédelmi szakaszokon. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.