Közélet

Hamarosan elkészül a magánnyugdíjpénztári átlépés pontos szabályozása

Hamarosan elkészül a magánnyugdíjpénztári átlépés pontos szabályozása

2010. november 10., szerda
Hamarosan elkészül a magánnyugdíjpénztári átlépés pontos szabályozása

A kormány hamarosan dönt a magánnyugdíjpénztárból az állami nyugdíjrendszerbe való átlépés pontos szabályairól; erről Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője beszélt szerdán a TV2 Mokka című műsorában - írja a Magyar Nemzet Online az MTI-re hivatkozva.

A nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy napokon belül a kormány számára készítsen olyan előterjesztést, amely az átlépés pontos szabályait és a befizetések vezetésének mikéntjét szabályozza. Ez egy-két napon belül elkészül, tehát a kormány erről hamarosan dönteni tud – közölte

Szijjártó

. Hozzátette, mindenkinek jóváírják majd azokat az összegeket, amelyeket befizetett. Arra számítanak, hogy „az emberek nagyon nagy többsége vissza fog térni a nyugalmat és biztonságot adó állami nyugdíjrendszerbe” – fogalmazott a miniszterelnöki szóvivő.

Schmitt Pál

köztársasági elnök november 2-án írta alá a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról, valamint a magán-nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó módosításokról szóló törvényt. Az Országgyűlés október 25-én fogadta el a kormány azon javaslatát, amely a társadalombiztosítási törvény módosításával megteremti annak alapját, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok tagdíját átmenetileg – 2010. november 1. és 2011. december 31. között – a Nyugdíjbiztosítási Alaphoz irányítsák. Szintén aznap fogadta el a parlament a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló, a fideszes

Selmeczi Gabriella

által jegyzett törvényjavaslatot. További részletek a

Magyar Nemzet honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.