Közélet

Benyújtja Szeged az egyetemi városrész rehabilitációjával kapcsolatos pályázati dokumentációt

Benyújtja Szeged az egyetemi városrész rehabilitációjával kapcsolatos pályázati dokumentációt

2010. október 27., szerda
Benyújtja Szeged az egyetemi városrész rehabilitációjával kapcsolatos pályázati dokumentációt

Benyújtja a szegedi önkormányzat az egyetemi városrész több mint kétmilliárd forintos összköltségű rehabilitációjával kapcsolatos pályázati dokumentációt - döntött szerdai ülésén a Tisza-parti város közgyűlése.

A határozati javaslat a szegedi közgyűlés alakuló ülésén, október 13-án - a fideszes képviselők tartózkodása miatt - nem kapta meg a szükséges többséget, így az eredetileg megszabott október 14-i határidőre nem tudta azt benyújtani az önkormányzat.

Botka László

(MSZP) polgármester a vita során elmondta,

Petykó Zoltán

, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke engedélyezte, hogy a város november közepéig beadja a pályázati dokumentációt, az úgynevezett részletes akcióterületi tervet. A politikus szerint ez a döntés nem felel meg az uniós előírásoknak, de a felelősség így nem az önkormányzatot, hanem az NFÜ-t terheli. Az előterjesztésen három, újratervezést nem igénylő módosítást hajtottak végre. A jobbikos képviselő,

Keresztúri Farkas Csaba

korábbi javaslatának megfelelően az országzászló korábbi helyén, az Árpád téren emlékmű áll majd. A Somogyi utca egy része a hétvégéken lesz csak lezárva az autóforgalom elől. A közterületek felújítását pedig összehangolják más beruházások megvalósításával, annak érdekében, hogy a fejlesztés minél kisebb közlekedési fennakadásokat okozzon. A városrehabilitációs projektben „faltól-falig” megújulnak az egyetemi negyed közterületei. A program tervezett költsége 2,386 milliárd forint, amelynek 70 százalékát fedezné uniós forrás. A fejlesztési területen, az egyik foghíjtelken magánberuházásban egy hatvanszobás négycsillagos szálloda épülne mintegy 1,6 milliárd forintból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.