Közélet

Sikeresen zárul az „Inno-Ház” ifjúsági projekt

Sikeresen zárul az „Inno-Ház” ifjúsági projekt

2010. szeptember 29., szerda
Sikeresen zárul az „Inno-Ház” ifjúsági projekt

2010. szeptember 29-én Csongrádon, Dob utcai Általános Iskolában 15 órai kezdettel rendezik meg az Inno-Motive Nonprofit Kft. által 2009 áprilisában indított, „INNO-HÁZ -információs és tanácsadó szolgáltatás fejlesztése összehasonlító modellprogram a pólus város és kistérségi városok együttműködéséért” című projekt záró rendezvényét.

Az „INNO-HÁZ” projekt a fiatalok egyéni és közösségi kompetenciáinak fejlesztését, szabadidejük hasznos eltöltését és munka világában történő felkészülésüket, társadalmi beilleszkedésüket segítette. A TÁMOP 5.2.5-08/1-2008-0328 kódszámú projekt megvalósulását az Európai Unió az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 19.978.200 Ft-tal támogatta. A projekt keretében kialakított szegedi és a csongrádi ifjúsági irodában eddig több 8000 látogatást regisztráltak, az ifjúsági szolgáltatásokba 600 fiatal részesülhetett. A komplex 18 hónapos program keretében, az Inno-Motive Nonprofit Kft. Ifjúsági Hálózat munkatársai 22 szakmai partnerrel alakítottak ki szoros együttműködést, a fiataloknak szóló tanácsadásokon, az 5 szabadidős rendezvényen a kistérségek fiataljai is részt vettek. A program alatt az ifjúsági szakemberek 9 ifjúsági csoport munkáját mentorálták és 50 fiatal végezte el sikeresen a 90 órás kompetenciafejlesztő képzést, melyről tanúsítványt is szerezhettek. A regionális összefogást és a bevont ifjúsági munkában elkötelezett szakemberek együttműködésének eredményességét nem csak a fiatalok mosolya igazolja. A program egy újonnan támogatást nyert projekt keretében folytatódik, immár kiemelten a tehetséges gyermekek fejlesztését vette célba. A projekttel kapcsolatos részletes információk a

http://ifjusag.innomotive.hu

oldalon találhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.