Közélet

Sikeresen működik az önkormányzati postaszolgálat Makón

Sikeresen működik az önkormányzati postaszolgálat Makón

2010. június 23., szerda
Sikeresen működik az önkormányzati postaszolgálat Makón

Az első hónapok tapasztalatai alapján sikeresen működik a makói önkormányzati postaszolgálat, amely a polgármesteri hivatalban keletkezett levelek, illetve a városi hetilap kézbesítését végzi - közölte Kalászné Slajchó Edit, az önkormányzat hatósági osztályának osztályvezető-helyettese szerdán az MTI-vel.

A hivatalban keletkező levelek kézbesítését február 15-től végzik közcélú és közhasznú foglalkoztatottak, május 1-jétől pedig az önkormányzat által kiadott, hetente megjelenő újság, a Makói Hírek helybéliekhez történő eljuttatása is az ő feladatuk - mondta. Az önkormányzati postaszolgálatnál jelenleg tizennégyen dolgoznak napi hat órában. Ketten a hivatalban a levelek adminisztrációjával kapcsolatos feladatokat látják el, négyen a küldemények kézbesítését végzik. Nyolc ember feladata pedig elsősorban az újságok kihordása, de amennyiben a levelek mennyisége indokolja, azok kézbesítésében is segítenek. Az önkormányzat a kézbesítőknek speciális kerékpárt, Makó Város Önkormányzata Postaszolgálat feliratú megkülönböztető mellényt, esőkabátot, igazolványt, valamint azon a területen, ahol sok a kóbor kutya, speciális riasztót is biztosít. A szolgálat munkatársai a Makói Híreket 11 ezer példányban hordják ki hetente, a kézbesített levelek száma pedig napi negyven és száz között változik. Február végén és március elején a helyi adót megállapító határozatok - közel 10 ezer küldemény - kihordását is már helyi kézbesítők végezték - mondta

Kalászné Slajchó Edit.

Tértivevényes levelek esetén, ha a címzett nincs otthon, a kézbesítők értesítést hagynak, s a levelek a polgármesteri hivatalban személyesen, vagy meghatalmazott útján vehetők át. A postaszolgálat elindításába elsősorban takarékosság miatt vágott bele az önkormányzat - éves szinten több millió forint megtakarítást remélnek ettől -, de a tapasztalat, hogy a levelek hamarabb érnek a címzetthez, s a tértivevények gyorsabban kerülnek vissza az ügyintézőkhöz. A postaköltségek folyamatos emelkedése mellett az is közrejátszott a váltásban, hogy egyre több adminisztrációs teher kapcsolódott a levelek feladásához - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.