Közélet

Orbán Viktor: ide a szívem vezetett

Orbán Viktor: ide a szívem vezetett

2010. május 29., szombat
Orbán Viktor: ide a szívem vezetett

Az első utam az eskütétel után egy olyan helyre vezetett, ahol nem az a fontos, hogy milyen tisztet töltök be, ide a szívem vezetett – kezdte beszédét Orbán Viktor, az Új kezdet napja elnevezésű Fidesz-nagygyűlésen a főváros Kossuth terén.

A nemzeti ügyek kormányának miniszterelnöke elmondta: azok közé tartozik, aki mindig hitte, hogy meg lehet szabadulni a kommunista örökségtől – olvasható a Magyar Nemzet honlapján. Magyarország új miniszterelnöke szerint a Kossuth tér jelképes helye a nemzet egységének és szabadságának. Éppen ezért is vették körbe kordonokkal, amit „hol kézzel, hol népszavazással, végül áprilisban a választók forradalmával” bontottak le véglegesen.

Orbán Viktor

szerint nagy munka vár most rájuk, talpra kell állítani a „térdre roskadt hazát”, és a kormánynak azért kell dolgoznia, hogy mindenkinek jobb legyen Magyarországon élni, azoknak is, akik nem a Fidesz-KDNP-re szavaztak, hiszen ők is a nemzet része. A cél, hogy mindenki helyet találjon a nemzeti együttműködés rendszerében, és ezt a rendszert meg kell védeni. Aki pedig kárt okozott, meg kell büntetni - tette hozzá. Az új kormányfő kijelentette: az elmúlt időszakban azt sugallták, hogy nem érdemes belekezdeni semmibe, azt közvetítették az emberek felé, hogy menjenek el, vagy fogják be a szájukat, ha pedig ezt nem akarták, akkor vízágyúval válaszoltak. Hangsúlyozta: az elmúlt nyolc év falait le kell rombolni, és „gránitalapnak” kell a helyére kerülnie. Orbán emlékeztetett: azért gyűltek össze a Kossuth térre, hogy megerősítsék szövetségüket. Gondolatait végül úgy zárta: „én maradok, fenn vagy lenn, de mindig maradok”, hozzátéve, hogy a következő években is harcolni fog. További részleteket a

Magyar Nemzet honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.