Közélet

Hétvégére is kapnak enni a nélkülöző gyerekek Hódmezővásárhelyen

Hétvégére is kapnak enni a nélkülöző gyerekek Hódmezővásárhelyen

2010. május 21., péntek
Hétvégére is kapnak enni a nélkülöző gyerekek Hódmezővásárhelyen

Csaknem száznegyven rászoruló hódmezővásárhelyi iskolás vihet haza a hétvégére mostantól élelmiszercsomagot, amelyet mintegy húsz helyi vállalkozás, civil szervezet és alapítvány ajánlott fel, hogy otthon se éhezzenek a gyermekek és hozzátartozóik.

Mészáros Antal

, az egyik résztvevő cég vezetője pénteken, az első csomagok átadásánál az MTI-nek elmondta: a kezdeményezés célja, hogy azok a gyerekek, akik hét közben csak önkormányzati támogatással jutnak élelemhez, a hét végén se éhezzenek. Az akció az iskolai időszak után sem zárul le, akkor havonta, tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat osztanak a szervezők. Szeretnének jó példaként szolgálni a többi településnek - mondta a Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója. A támogatók egy része természetbeni, másik része pénzbeli segítséget nyújt, de ügyelnek arra, hogy a pénzt is helyi vállalkozásoknál költsék el. Ezen a héten a kenyeret, szalonnát, margarint, paradicsomot, mézet és dzsemet tartalmazó csomagokat vihettek haza a szülők a gyermekek iskoláiból. Hódmezővásárhelyen az önkormányzat segítségével kétezer fiatal kap enni hét közben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.