Közélet

Rogán Antal: Tízből kilencen utálják az MSZP-t + FOTÓK

Rogán Antal: Tízből kilencen utálják az MSZP-t + FOTÓK

2010. március 18., csütörtök
Rogán Antal: Tízből kilencen utálják az MSZP-t + FOTÓK
Egy híján 6000 kopogtatócédulát gyűjtött Mágori Józsefné, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, aki Rogán Antallal tartott telt házas választási fórumot Makón, a Kisbagoly vendéglőben csütörtök este. Mindketten arra biztatták a résztvevőket, hogy menjenek el szavazni április 11-én. Makó városa eddig fideszes szempontból „gyengének” számított, ám most 3500 ajánlószelvényt gyűjtött ott össze Mágoriné Andrea, az egész választókerületben pedig hatezret. „Az a cél, hogy 16 év után leváltsuk a szocialista városvezetést” – mondta el a fórumon elején Mágori Józsefné, a Csongrád megye 7. egyéni választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje. Az est vendége, Rogán Antal, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Budapest V. kerületének polgármestere hangsúlyozta: „Nem szabad azt mondani, hogy csoda fog történni április 11-e után, tiszta beszédre azonban mindenki számíthat”. Rogán kifejtette: részletesen el fogják mondani, hogy a következő négy esztendőben milyen lépésekkel építik majd újjá az országot. Már a nyár folyamán el kívánnak fogadni olyan törvényeket, melyek meghatározzák a fő irányt. A fórumon Rogán Antal kifejtette, hogy a változáshoz erős akarat is kell. „Egyáltalán nem mindegy, milyen kormánya lesz az országnak” – hangsúlyozta, és mindenkit arra kért, hogy menjen el szavazni. „Látom a makói számokon és országosan is igaz, hogy amennyiben egyfajta előválasztásnak tekintjük a kopogtatócédula-gyűjtést, akkor ezzel az emberek már bizonyos értelemben szavaztak” – fogalmazott Rogán Antal. Felhívta a figyelmet arra, hogy bár az emberek nagy része elégedetlen, még sokan töprengenek azon, hogy elmenjenek-e szavazni. „Azt szoktam erre mondani, hogy mindenki olyan kormányt kap, amilyet megérdemel, reklamálni ennél a pénztárnál már nem lehet, ha valaki nem élt szavazati jogával” – tette hozzá. Rogán Antal azt tapasztalja, hogy „10 emberből 9 egyszerűen utálja a szocialista pártot, illetve a ma már nem létező SZDSZ-t”. Szerinte ezt ők ki is érdemelték. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt 20 évben ilyen nem volt, hiszen „versengtek ezért a címért szélsőjobboldali pártok, a Magyar Szocialista Munkáspárt, de maga az MSZP és az SZDSZ sosem volt ebben a helyzetben a mögöttünk álló két évtizedben”.

Gazdaságilag nulla, iparszerű lopás

Budapest V. kerületének polgármestere az elmúlt 8 esztendő kormányzásával kapcsolatban elmondta, hogy gazdasági értelemben a teljesítmény nulla, míg politikai értelemben egészen újat tudtunk produkálni. „Sikerült bevezetni az iparszerű lopás intézményét Magyarországon” – fogalmazott, utalva a BKV-s botrányokra, a MÁV-ra és többek között a Zuschlag-ügyre. Rogán hangsúlyozta, hogy az állami vállalatok többségénél is „pénzszivattyú-rendszer” alakult ki, mely a szocialista és liberális pártok érdekköreihez szállította a pénzt. Ezzel kapcsolatban az emberek jogos elvárásának nevezte, hogy az ilyen ügyeknek legyen következménye. A következő kormánynak nem koncepciós pereket kell kreálnia, hanem szabad utat kell engedni az igazságszolgáltatás működésének Rogán szerint. „Tűrhetetlen, hogy ha valaki ellen az ügyészség közvádas ügyben vádat emel, akkor az illető a mentelmi joga mögé bújjon. Dávid Ibolya kivételével csak szocialista képviselővel fordult elő ilyen az elmúlt években” – hangsúlyozta. A szocialista kormányzat megkérdőjelezte az önkormányzatiságot is Rogán Antal szerint. Emlékeztetett rá, hogy 4 éve, amikor a MSZP elvesztette az önkormányzati választásokat az ország nagy részén, elkezdték kivonni a forrásokat. „Az állam a Bajnai-csomaggal úgy csökkenti a költségvetés hiányát, hogy azt lefelé nyomják az önkormányzatokra” – tette hozzá.

A többi pártot bírálta Rogán

Ahhoz, hogy érdembeli változás következzen be, ahhoz Rogán Antal szerint erős akarat és felhatalmazás kell. A politikus úgy látja, hogy a Fidesz-KDNP-nek nincs igazi vetélytársa. A baloldal nem kormányképes erő, részben az elmúlt 8 év kormányzása miatt. „Fogalmunk sincs, hogy ki a baloldal vezetője. Mesterházy Attilát látjuk a plakátokon, máskor meg Gyurcsány Ferenc hirdet programot, miközben egy Bajnai Gordon nevű ember a miniszterelnök” – jelentette ki. A Magyar Demokrata Fórumról és annak jelenlegi vezetéséről Rogán azt mondta, nem érdemlik meg, hogy bejussanak a parlamentbe, nem tekinthetők kormányképes erőnek. „Ekkora vargabetűt senki nem csinálhat, Antall Józseftől nem lehet eljutni Bokros Lajosig. Aki ezt az utat végigjárja, az saját személyiségét veszítheti el” – jelentette ki megkérdőjelezve, hogy Dávid Ibolya ugyanaz személy-e, mint volt. Mint elmondta, ha végignézzük, ki volt az MDF-frakció tagja, azóta ki lépett ki vagy kit zárták ki, akkor kijelenthetjük, azok jártak jól, akik időben elhagyták a pártot. A Jobbikkal kapcsolatban Rogán nagyapjának a mondását idézte fel a fórumon, aki szerint nem az a legény, akinek a kocsmában van nagy hangja, hanem aki odaáll dolgozni. „A Jobbik bemutatott olyan jelöltet is az elmúlt időszakban, aki a spontán privatizációból jelentősen részesült. Egy ilyen ember miért gondolkozna másként 2010-ben, mint a kilencvenes években? A Jobbik lemondani kényszerült szóvivője pedig Nyugat-Európában fényképezkedik melegfelvonuláson, ami finoman szólva is botrányos. Ez a politikai erő még maga sem tudja, hogy milyen emberekből áll össze” – jelentette ki. „Aki ma az ország sorsát rájuk bízza, zsákbamacskát vásárol” – vetítette vissza a pártra gyakran használt szlogenjét. Rogán Antal szerint ez jelenti a legnagyobb veszélyt, mert nem elvek vezetik a Jobbikot, hanem indulatok, és haszonleső érdekből mondják jelszavaikat is. „Azért cigányoznak, mert azzal sok szavazatot lehet szerezni és nem azért, mert komolyan gondolják” – mondta, majd feltette azt a kérdést, hogy vajon milyen pénzből teszik mindezt. Éppen ezért szerinte ma Magyarországon egy kormányképes erő van: a Fidesz-KDNP. „Nem elég azonban, hogy a politikai erő kormányképes legyen, kell, hogy legyen olyan vezetője, aki maga kormányképes. Ma egyedül nekünk van olyan vezetőnk Orbán Viktor személyében, aki képes az országot kirángatni a bajból” – hangsúlyozta Rogán Antal a Makón tartott fórumon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.