Közélet

Lopják a csatornafedlapokat Szegeden

Lopják a csatornafedlapokat Szegeden

2010. február 10., szerda
Lopják a csatornafedlapokat Szegeden

Egyik újszegedi olvasónk levelében arra hívta föl a figyelmet, hogy veszélyes lyuk tátong a Bertalan híd újszegedi lába alatt. A Szegedi Vízmű Zrt. egy piros-fehér csíkos korlátot helyezett ki a hiányzó csatornafedél fölé, ezzel hívva fel a figyelmet a veszélyre. A vízmű arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a csatornafedlapot ellopták.

A csatornafedlapok ellopása sajnos nem egyedi eset, Szeged különböző pontjain folyamatosan gondot okoznak az aknafedél lopások – tudtuk meg

Balaton Krisztina

kommunikációs vezetőtől. A Bertalan híd alól egy régi típusú fedlapot vittek el, ami új öntöttvas fedlappal nem pótolható, az újabbak ugyanis más méretűek, ezért keretestől cserélni kell. A csere csak betonozással oldható meg, azonban ezt a tevékenységet a hideg idő akadályozta. Február 9-én, kedden azonban megfelelő volt a hőmérséklet, ezért a vízmű munkatársai el tudták végezni a már előzetesen betervezett munkát. Az aszfaltozás szintén az időjárás függvényében készülhet majd el. „Amíg az időjárás nem tette lehetővé a veszély elhárítását, a balesetek megelőzése érdekében helyeztük ki a figyelemfelhívó korlátot, melyeknek színezése szabvány szerinti” – tájékoztatott Balaton Krisztina. A Szegedi Vízmű mindent megtesz azért, hogy a felelőtlen tolvajok által okozott balesetveszélyes állapotot lehetőség szerint mielőbb megszüntesse, ehhez folyamatosan kérik a lakosság segítségét is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.